Gazeteci Celal Yılmazın 11. ölüm yıl

Gazeteci Celal Yılmazın 11. ölüm yıl dönümü


İZMİR (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, gazeteci Celal Yılmazın ölümünün 11. yıl dönümünü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Sertel, mesajında, Celal Yılmazın başarılı bir gazeteci olmasının yanı sıra çevresinde sevilen, sayılan iyi bir insan, candan, sevecen iyi bir dost olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     11 yıl önce bir öğretmenler gününde ani bir kalp krizi sonucu yitirdiğimiz değerli meslektaşımız Celal Yılmazı, saygı ve özlemle anıyoruz. Celal Yılmaz, iyi bir insan, iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir gazeteci, iyi bir fotomuhabiriydi. Gazetecilerin haklarını, emeklerini korumak için çok mücadele etti. Hayatı hep mücadele ile geçti. Kısa ama anlamlı bir hayat sürdü. Ardında güzel haberler, çarpıcı fotoğraflar, güzel eserler bıraktı. Erken ölümle aramızdan ayrıldı, ama adının verildiği parklarda, sokaklarda her zaman yaşayacak. Bütün gazeteciler adına onu bir kez daha saygı ve özlemle andığımızı ve anacağımızı belirtmek istiyorum. Sevgili meslektaşımız Celal Yılmaza Allahtan rahmet dilerken, eşi ve çocukları başta olmak üzere tüm sevenlerinin acısını bir kez daha paylaşıyoruz. Onu unutmadık, unutmayacağız.
     Balıkesirin Gönen ilçesinde 1952 yılında dünyaya gelen, Ege Ekspres Gazetesinde mesleğe başladı. Demokrat İzmir, Cumhuriyet ve Anadolu Ajansında uzun yıllar çalışan Celal Yılmaz, Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin kurucuları arasında yer aldı. İzmir Gazeteciler Cemiyetini temsilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegeliği görevinde de bulunan, Türkiye Gazeteciler Sendikası, TSYD ve İzmir Gazeteciler Cemiyetinin üyesi olan Yılmaz, 24 Kasım 2001 tarihinde kalp krizi sonucu vefat etti.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Gazeteci Celal Yılmazın 11. ölüm yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER