Gazeteci Cüneyt Ünalın serbest bırakılması

Gazeteci Cüneyt Ünalın serbest bırakılması -TGF Genel Sekreter Yardımcısı Matur: -Suriye hükümetinin bir yanlıştan dönmesi çok sevindirici


SAKARYA (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreter Yardımcısı ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Sezai Matur, Suriyede tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünalın serbest bırakılmasına ilişkin, Suriye hükümetinin bir yanlıştan dönmesi çok sevindirici dedi.
     Matur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aylardır Suriyede tutuklu olan gazeteci Ünalın serbest bırakılmasının çok sevindirici olduğunu belirterek, aracılık edenlere teşekkür etti.
     Türkiyedeki tutuklu bulunan gazetecilerin de serbest bırakılmasını isteyen Matur, Gazetecilik faaliyeti yaparken bir şekilde mesleğinden uzaklaştırılan ve özgürlüğünden alıkonulan Cüneyt Ünalın serbest bırakılması sevindirici. Tüm dünyada ifade özgürlüğünün, haber alma ve verme özgürlüğünün kısıtlanmaması gerekiyor. Suriye hükümetinin bir yanlıştan dönmesi çok sevindirici diye konuştu.
     Aylarca özgürlüğünden yoksun bırakılan Ünalın ailesiyle, eşi ve çocuklarıyla, anne-babasıyla buluşmasının kendilerini çok mutlu edeceğini vurgulayan Matur, zor şartlar altında çalışan gazetecilerin yıpranma payının geri verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Kemal Kaymak
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Gazeteci Cüneyt Ünalın serbest bırakılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER