Gazeteci Hasan Önkaş mezarı başında anıldı

Gazeteci Hasan Önkaş mezarı başında anıldı


MUĞLA (A.A) - Muğlada mide kanseri nedeniyle 2 yıl önce hayatını kaybeden gazeteci Hasan Önkaş, mezarı başında anıldı.
     Mide kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 2 yıl önce yaşamını yitiren Önkaş için Yeşilyurt beldesindeki aile mezarlığındaki düzenlenen anma törenine ailesi, meslektaşları ve sevenleri katıldı. Törende okunan duaların ardından Önkaşın mezarına karanfil bırakıldı.
     Anadolu Ajansı, Hürriyet, Milliyet ve Yeni Asır gazetelerinde çalışan Önkaş, son olarak Muğla Belediyesinde Basın Halkla İlişkiler ve Özel Kalem Müdürü olarak görev yapıyordu.
    
     -Gazeteci Hasan Önkaş Ödülleri-
    
     Hasan Önkaş adına bu yıl ikincisi düzenlenen ödüller, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde yapılan törenle sahiplerini buldu.
     18. Dönem CHP milletvekili Tufan Doğu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Serdar Karakaya, Orman Bölge Müdürlüğü Basın Yayın, Halkla İlişkiler Sorumlusu ve NTV Muğla temsilcisi Yüksel Savaştan oluşan jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucu birincilik ödülü Kavaklıdere Demeç Gazetesinden Uğur Kocabaşa verildi. Jüri özel ödülüne ise Muğla Gazetesinden Mustafa İnci layık görüldü.
     Muğla Belediye Başkan Vekili Şerif Yavuz Kayı, törenin kendileri için büyük anlam taşıdığını belirterek, Benim tanıdığım Hasan, Atatürk ve silah arkadaşlarının ülkemize, devletimize hedef gösterdiği, laiklik, tam bağımsızlık, özgürlük, sosyal devlet, hukuk devleti gibi ilkeleri kendisine şiar edinmiş, bu yolda hiç ödün vermeden, başı dik, alnı yukarıda yürüyen çok sevdiğimiz, daima aramızda olacak olan can dostumuzdu. Hasanı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız dedi.
     Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş ise belediyede ve yerel basında Hasan Önkaşın önemli bir yere sahip olduğunu, onun çizdiği yolda yetiştirdiği gençlerin başarıyla yürüdüğünü söyledi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gazeteci Hasan Önkaş mezarı başında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER