Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Manavgatta anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Manavgatta anıldı


ANTALYA (A.A) - Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 20. yılında Manavgatta anıldı.
     Manavgat Belediyesinin Kordon Caddesinde bulunan amfitiyatroda düzenlediği anma programına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Anma programında Uğur Mumcunun öz geçmişi ve gazeteci kişiliğini anlatıldı. Sunumun ardından Manavgat Uğur Mumcu Köşesine katılımcılar tarafından karanfil bırakıldı.
     Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Uğur Mumcunun ülkenin ve Türk basının kaybettiği en büyük değerlerden olduğunu belirterek, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle Mumcunun önder bir gazeteci olduğunu kaydetti.
     Mumcu gibi aydınların kolay yetişmediğini vurgulayan Başkan Sözen, öldürülmesinin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen olayın aydınlatılamamış olmasının ise üzüntü verici olduğunu dile getirdi.
     Sözen, şöyle konuştu:
     Türkiyenin Uğur Mumcu gibi insanlara çok ihtiyacı var. Geride bıraktığımız 20 yıl, Uğur Mumcunun öneminin daha da artmasına, daha çok sevilmesine, değerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmuştur. O öldürüldüğünde doğan çocukların her biri şimdi genç oldu. Anısına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Aydın kimliği, demokratik duruşu ve ilkeli yaşamıyla önümüzdeki kuşaklara örnek olmayı sürdüren Uğur Mumcuyu saygı ve özlemle anıyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Manavgatta anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER