Gazetecilerin yıpranma payı

Gazetecilerin yıpranma payı


BARTIN (A.A) - Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, gazetecilere yıpranma hakkının verilmesine ilişkin, Yasada sarı basın kartı ayrımı yapılması, anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır dedi.
     Yavuzaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada TBMMde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde 2008 yılında kaldırılan gazetecilerin yıpranma payı hakkının iade edildiğini anımsattı.
     Bunu olumlu bir gelişme olarak karşıladıklarını ancak bu hakkın basın kartı sahibi olmayan gazetecileri kapsamadığını ifade eden Yavuzaslan, şöyle konuştu:
     Yasaya sarı basın kartı kısıtlaması eklenmiş. Gazeteci, gazetecilik yapıyorsa üretim içindeki yeri gazeteciliktir. İşverenlerin çoğu gazetecileri 212 sayılı yasa kapsamında çalıştırmıyor. Gazeteci bu yüzden haktan yaralanamıyor. Anadoluda ve bildiğimiz büyük gazete ve televizyonlarda binlerce gazeteci bu koşulda çalışıyor. Çok büyük haksızlık var. Gazeteci basın kartıyla anılmaz. Gazeteci gazetecilikle anılır. Gazeteciyi basın kartıyla tanımlamak doğru değildir. Anadoluda basın emekçilerinin hakların savunacak, gerçekten samimi bir üst çatı yok. TBMM çatısı altında yıpranma paylarımız görüşülürken sarı basın kartı kısıtlamasını ortadan kaldırılması yönünde vekillerimiz çaba sarf etmemişlerdir. Yasa bu haliyle anayasamızın en temel ilkesi olan eşitlik ilkesine aykırıdır
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Gazetecilerin yıpranma payı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER