Gazeteciye saldırıya meslek kuruluşundan kınama

Gazeteciye saldırıya meslek kuruluşundan kınama -Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yeni: -Gazeteci arkadaşlarımız hak etmedikleri davranış biçimiyle karşı karşıya kalmıştır


ANTALYA (A.A) - Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Belekte düzenlenen Dünya Golf Turnuvasında gazetecilere yapılan davranışı ve saldırıyı kınadı.
     AGC Başkanı Mevlüt Yeni yaptığı yazılı açıklamada, önceki gün Antalya Belekte başlayan Dünya Golf Turnuvasını izleyen gazetecilere, turnuvanın başladığı ilk günden itibaren olumsuz davranışlar sergilendiğini ve hakaretler yapıldığını ifade etti. Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlunun bugün de Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünala kafa atarak darp ettiğini bildiren Mevlüt Yeni, Ağaoğlunun bu davranışını Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak nefretle kınadıklarını kaydetti.
     AGC Başkanı Yeni açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Antalyanın umut bağladığı golf turizmini dünyaya yaymaya çalışan ve özveri ile görevlerini yapan gazeteci arkadaşlarımız hak etmedikleri davranış biçimiyle karşı karşıya kalmıştır. Federasyon başkanının meslektaşlarımıza yaptığı saldırıyı nefretle kınıyor, derhal istifaya davet ediyoruz
     Açıklamasında, gazetecilere yapılan bu tür saldırılara karşı gerekirse daha sert tepkiler göstereceklerini belirten Yeni, meslektaşlarının haklarını savunmak için her türlü hukuki yollara başvuracaklarının kamuoyu tarafından bilinmesini istediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Gazeteciye saldırıya meslek kuruluşundan kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER