Gazi oğlundan vatandaşlık talebi

Gazi oğlundan vatandaşlık talebi -Şanlıurfanın kurtuluş mücadelesinde görev alan ve sonrasında milletvekilliği de yapan Şahinzade Mustafanın oğlu Suriye vatandaşı Behzat Şahin, Türk vatandaşlığına geçmek istiyor (Fot


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfanın kurtuluş mücadelesinde görev alan ve sonrasında milletvekilliği de yapan Şahinzade Mustafanın (Hırço) oğlu Suriye vatandaşı Behzat Şahin, Türk vatandaşlığına geçmek istiyor.
     Suriyedeki olaylar nedeniyle kente gelen ve babasına ait fotoğrafın da sergilendiği Şanlıurfadaki Kurtuluş Müzesini gezen Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Halep kentine bağlı Aynelarap ilçesinde yaşadığını ve ülkesindeki olayların ardından eşiyle Şanlıurfadaki kızının yanına geldiğini söyledi.
     İki aydan bu yana Şanlıurfada yaşadığını ve sürekli burada kalmak istediğini aktaran Şahin, şunları kaydetti:
     Babam Şanlıurfanın kurtuluşunda önemli görevler almış ve Fransız komutanını öldürmüştür. Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk kendisiyle görüşmüş ve başarısından dolayı tebrik etmiş. Tabii o zamanlar sınır yoktu. Sınırlar çizilince Suriye tarafında kaldık. Yıllarca buraya gidip geliyordum ama savaş çıkınca buraya yerleştim. Kızım ve damadım bana yardımcı oluyor. İki aydır buradayım. Yetkililerden bana ikamet izni ve vatandaşlık vermesini istiyorum.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gazi oğlundan vatandaşlık talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER