Gaziantepin ilk hac kafilesi uğurlandı

Gaziantepin ilk hac kafilesi uğurlandı -İl Müftüsü Bulut: -Bu sene ilimizden bin 695 hacı adayımız hacca gitme şansı yakaladı. Bunlardan bin 12si Diyanet İşleri Başkanlığınca 683ü ise A grubu seyahat acenteleriyle gidecek


GAZİANTEP (A.A) - Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara hareket eden 320 hacı adayı Gaziantepten dualarla uğurlandı.
     Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Suudi Arabistana hareket eden ilk haccı kafilesi akşam saatlerinde Gaziantep Havalimanına geldi. Burada toplanan hacı adayları ve yakınları, yapılan duaların ardından yola çıktı.
     İlk kafileyi uğurlamaya gelen İl Müftüsü Ahmet Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Gaziantepten bin 695 hacı adayın kutsal topraklara gitme şansı yakaladığını, bunlardan bin 12sinin Diyanet İşleri Başkanlığınca 683ünün ise A grubu seyahat acenteleriyle gideceğini belirtti.
     Gaziantep olarak iki kafileyi birden gönderdiklerini ifade eden Bulut, Hac gerçekten muhteşem bir ibadettir. Her geçen gün haccın ihtişamı da izdihamı da artmaktadır. Hacı adaylarımızı bu yolculuğa hazırlık için her türlü seminerden geçirdik. Maddi manevi hazırlıklarını tamamladıktan sonra bugün Medine-i münevvereye gitmek üzere iki hac kafilemizi Gaziantep Havalimanından dualarla tekbirlerle ve gözyaşlarıyla uğurladık dedi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepin ilk hac kafilesi uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER