GaziantepteAyakkabı Sektör Strateji toplantısı yapıldı

GaziantepteAyakkabı Sektör Strateji toplantısı yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Ekonomi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin (GAİB) ortaklaşa yürüttüğü Kobi İşbirliği ve Kümelenme Projesi kapsamında Ayakkabı Sektör Strateji toplantısı yapıldı.
     GAİBten yapılan açıklamaya göre, projede yer alan firmalar ve yerel paydaş konumundaki kurumların katıldığı toplantıda, daha önce belirlenmiş olan ayakkabı imalat sanayi iş kümesinin önümüzdeki 3 yıl içinde yapacağı yurt dışı pazarlama faaliyetlerine yönelik yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
     Açıklamada, sektör strateji çalışmalarının sonucu olarak Gaziantepteki ayakkabı imalat sektörünün dünya pazarlarındaki rekabette avantaj ve dezavantajları değerlendirildiği kaydedildi.
     Ayrıca, sektörün üretim kalitesi ve ürün çeşitliliği yönünden uluslararası pazarlarda rekabet avantajı olduğu sadece tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine ağırlık verilerek yurt dışı pazarlarda tanıtılması gerektiği vurgulandı.
     Birlikte hareket etmenin global rekabette önemli bir rekabet avantajı sağlayacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Gaziantep ayakkabı kümesi olarak yapılacak çalışmaların sektöre çok önemli katkıları olacak. Bu yıl eğitime başlayan Mehmet Akif Ersoy Endüstri Meslek Lisesi ayakkabı bölümü ve Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ayakkabı tasarımı bölümleri, sektörün insan kaynağı ihtiyacını karşılamakta önemli adımlar oldu.
     Bu arada açıklamada, GAİB bünyesinde önümüzdeki ay başlayacak olan ayakkabı sektörü yöneticilerine yönelik kurumsallaşma, insan kaynağı yönetimi, üretim planlama ve maliyet eğitimleri, sektör gelişimine önemli katkılar sağlayacağı ifade edilerek, bu eğitim ve seminerlere sektör temsilcilerinin ücretsiz olarak katılabilecekleri bildirildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber GaziantepteAyakkabı Sektör Strateji toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER