Gaziantepte 7. Öğretmenler Sempozyumu düzenlendi

Gaziantepte 7. Öğretmenler Sempozyumu düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Yeni Süreçte Örgün Din Eğitimi konulu 7. Öğretmenler Sempozyumu başladı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde organize edilen sempozyumda, bir taraftan şehri imar ederken, diğer taraftan da insanlığın gelişimine hizmet etmek için eğitim alanında neler yapabiliriz kaygısı taşıdıklarını belirtti.
     Kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Yaptığımız çalışmalarla bir taraftan şehrin imarını yaparken, diğer taraftan da insanların hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Mahallelerimizde açtığımız sosyal tesislerimizle kadınların çocuklarıyla birlikte eğitim almalarını ve gençlerimizin de buradaki etüt merkezlerinden yararlanmalarına olanak sağlıyoruz. Bu kaynakları millet adına kullanmak bizim boynumuzun borcudur.
     Sempozyuma, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Şevki Aydın, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Bülbülzade Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aldemir ve Türkiyenin çeşitli illerinden gelen öğretmenler katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepte 7. Öğretmenler Sempozyumu düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER