Gaziantepte Ağaç Dikme Bayramı

Gaziantepte Ağaç Dikme Bayramı -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: -Sanayileşmeyle beraber ağaçlandırma ve yeşillendirme yapmazsak, kirlilik bizi boğar. Dengeyi sağlamak zorundayız


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Sanayileşmeyle beraber ağaçlandırma ve yeşillendirme yapmazsak, kirlilik bizi boğar. Dengeyi sağlamak zorundayız dedi.
     Çelik, Gaziantepte Burç Mahallesinde belirlenen 200 dönümlük alanda fidan dikimi dolayısıyla düzenlenen Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla Ağaç Dikme Bayramında, şair Cahit Sıtkı Tarancının Memleket İsterim adlı şiirinden mısralar okudu.
     Konuşmasında Boz bir yapının Gaziantepe yakışmadığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:
     Sanayileşme; iş, kalkınma, ihracat ve üretim için gereklidir. Gaziantep, 5. Organize Sanayi Bölgesini kuran bir memleket. Sanayileşmeyle beraber ağaçlandırma ve yeşillendirme yapmazsak, kirlilik bizi boğar. Dengeyi sağlamak zorundayız. Gerçekten dağların yeşil, göklerin mavi olmadığı ve ekili tarlalarımızın bulunmadığı, çiçeklerin ve kuşların çekip gittiği hayat yaşanmaz. Bütün bunların hepsi ormana bağlı. Yağmuru orman çeker, havayı orman temizler. Tabii güzellik de ormandadır.
     Gaziantep Valisi Erdal Ata da gittiği her yerde ağaçlandırmaya büyük önem verdiğini belirtti. Gaziantepte de hazineye ait ağaçlandırma yapılabilecek boş yerlerin tespitini yaparak ağaç dikimine başladıklarını ifade eden Ata, şöyle konuştu:
     Tespitlerimizin ardından müsait yerlere kademe kademe ağaçlandırma yapacağız. Bugün hala ağaç dikilebilecek boş alanlar varsa, bunu bizim ayıbımız olarak görüyorum. Bu nedenle ağaçlandırmaya önem veriyorum. Öncelikli hedefimiz Türkiye ortalamasını yakalamak. Türkiye ortalamasında orman varlığı yüzde 26, ilimizdeki oran son 1 yılda yapılan ağaçlandırmayla yüzde 17ye çıktı. Dünyada ise bu oran yüzde 30, öncelikli hedefimiz Türkiye ortalamasını yakalamak. Daha sonra da dünya ortalamasını yakalamak için çalışmalar yapacağız.
     Ata, gelecek yıllarda ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık vereceklerini ifade ederek, Ormanların faydasını saymakla bitiremeyiz. Topraklarımıza dikilen her fidanın, cepheye gönderilen Mehmetçik gibi olduğunu düşünüyorum. Mehmetçik yurdumuzu düşmanlardan, ağaçlarımızda toprakları erozyondan koruyor diye konuştu.
     Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Vali Ata ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri fidan dikti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepte Ağaç Dikme Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER