Gaziantepte Helal Gıda Paneli düzenlenecek

Gaziantepte Helal Gıda Paneli düzenlenecek


GAZİANTEP (A.A) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Güneydoğu Bölge Koordinatörü Mahmut Ulaş, küresel helal gıda piyasası hacminin yaklaşık 1,2 trilyon dolara ulaştığını bildirdi.
     Ulaş, yaptığı açıklamada, dünya nüfusunun 2 milyarlık kısımının Müslümanlardan oluştuğunu ancak diğer taraftan dünya genelinde gıda ürünleri üretimlerinde İslamın hassasiyetlerine duyarlı olmayan üretimlerin ihmal edilemeyecek boyutlara ulaştığını belirtti.
     Nüfusunun yüzde 99u Müslüman olan Türkiyede halkın özellikle gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların kalite ve hijyenin yanında inanç kriterlerine de önem verilmeye başlandığını hatırlatan Ulaş, Helal Gıda Sertifikasının bu anlamda beklentileri karşılamaya çalıştığını vurguladı.
     Ulaş, Helal gıda standartlarına göre insani ve uluslararası gerekliliklerin yanında, İslami kriterlere de uygun üretilmiş her ürün için üretici ve tüketicinin ortak bir zeminde buluşmasını hedefliyoruz. Küreselleşen dünyada helal gıdalar ve gıda harici ürünle, hizmetlerden oluşan küresel helal piyasası hacmi yaklaşık 1,2 trilyon dolara ulaştı dedi.
     Helal gıdaya yönelik Gaziantepte Helal Gıda Paneli düzenleneceğini hatırlatan Ulaş, toplantıyı gıda ürünü ihracatında aranacak olan Helal Gıda Belgesi konusunda ihracatçı firmaların sorunlarına çözüm bulmak, Helal Gıda Belgelendirmesi kapsamında piyasada oluşan yanlış anlamaları önlemek amacıyla düzenlediklerini kaydetti.
     Ulaş, toplantının 4 Eylül 2012de Gaziantep Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepte Helal Gıda Paneli düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER