Gaziantepte Suriyedeki Gelişmeler ve Türkiye paneli

Gaziantepte Suriyedeki Gelişmeler ve Türkiye paneli


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) Suriyedeki Gelişmeler ve Türkiye konulu panel düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, İlahiyat Fakültesi ve Araştırma, Hikmet, İlim Topluluğu işbirliği çerçevesinde düzenlenen panel, Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.
     İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, panelin açılışında, Müslüman insanın bulunduğu yerde dünyadaki gelişmelere kayıtsız kalamayacağını belirtti.
     Müslümanın dünya gündemini belirlemekle görevli olduğunu ifade eden Akpınar, Bu gündemi belirlemek için de dünyayla ilgilenmemiz, dünya gündemini takip etmemiz gerekiyor. Suriye bizim komşumuz, yanı başımızda. Gaziantep, Kilis için çok daha anlamlı bir ülke ifadelerini kullandı.
     İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Erdoğan da Suriyede yapılan cihadın gerçek bir cihat olduğunu, fikri, ilmi, maddi olarak bunların herkesin sorumluluğunda bulunduğunu aktardı.
     İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Salkini ise Suriyedeki problemin, hükümet ya da muhalefet problemi olmadığını belirterek, Bu toplumun kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla topluca katledilmesinin problemidir. Gözümün önünde öldürülen öğrencilerimi görünce benim görevimin vatanımı savunmak olduğunu gördüm değerlendirmesinde bulundu.
     Halep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Salkini de dünyadaki her hayrın beşeri dinler kaynaklı olduğunu, bunlar tahrip edildiği zaman bu hayrın kötülüğe dönüştüğünü kaydetti.
     Panele, GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Ökkeş Demir, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepte Suriyedeki Gelişmeler ve Türkiye paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER