Gaziantepte bir halı fabrikasındaki işçi eylemi

Gaziantepte bir halı fabrikasındaki işçi eylemi -İşçiler kendilerini desteklemek isteyen sendika ve çeşitli parti temsilcilerinin oturma eylemi yaptıkları alana girmesine izin vermedi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepteki bir halı fabrikasında iş bırakma eylemi yapan işçiler, kendilerini desteklemek isteyen sendika ve çeşitli parti temsilcilerinin oturma eylemi yaptıkları alana girmesine izin vermedi.
     Çeşitli sendika ve parti temsilcileri, Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde bir halı fabrikasının önünde oturma eylemi yapan işçileri ziyaret etti.
     Kendilerine destek olmak için yanlarına gelen sendika ve parti temsilcilerine geldikleri için teşekkür eden işçiler, gruptakilerin alana girmemelerini istedi.
     Sendika ve parti temsilcileri işçilerin eylem yaptığı alana girmedi.
     DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan, daha sonra yaptığı açıklamada, Gaziantep Valiliği İl İstihdam Kurulunun en kısa zamanda toplanarak işçilerin sorunlarını ele alması gerektiğini aksi takdirde eylemin diğer fabrikalara da sıçrayacağını söyledi.
     Çalışanlardan İmam Fıstıkçı ise 3-4 gündür haklarını savunduklarını belirterek, Senelerdir burada çalışıyoruz, senelerdir biriken olaylardan dolayı iş bu noktaya geldi. Ama çok şükür sorunun çözülmesi için adımlar atılıyor. Yaşam şartlarımızın normal olmasını istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte bir halı fabrikasındaki işçi eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER