Gaziantepte cesedi bulunan 5 yaşındaki çocuk

Gaziantepte cesedi bulunan 5 yaşındaki çocuk -Fatma Demiri tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü iddia edilen Veli Y, 41 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte 5 yaşındaki Fatma Demiri tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü iddia edilen Veli Y, 41 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, taraf avukatları, öldürülen Fatma Demirin ailesi ve tutuklu yargılanan Veli Y. hazır bulundu. Duruşmada söz alan Demir ailesinin avukatı Vedat Diler, cezanın en üst sınırdan verilmesini ve cezada indirim yapılmamasını talep etti. Duruşmada karar verileceği belirtilerek son sözleri sorulan sanık Veli Y. ise pişman olduğunu söyledi.
     Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Veli Yyi TCKnın 82/1 maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet daha sonra suç tarihinde 15-18 yaş grubunda olması nedeniyle sanığın cezasını 24 yıl hapis cezasına çevirdi.
     Mahkeme sanığı ayrıca, cinsel istismar suçundan 8 yıl, özgürlüğü kısıtlama suçundan 8 yıl ve maktulün cebindeki 25 kuruşu aldığı gerekçesiyle de hırsızlık suçundan 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.
     Karar sonrası AA muhabirine açıklamada bulunan avukat Vedat Diler, dava boyunca anlatılanların tüyler ürpertici olduğunu belirtti. Kendisinin de bir kız çocuğu olduğunu kaydeden Diler, aileden herhangi bir vekalet ücreti talep etmediğini dile getirdi.
    
     -Olay-
    
     17 Mayıs 2011de Aydınlar Mahallesinde kaybolan Fatma Demirin (5) cesedi evlerinin bir alt sokağında bulunmuş, yapılan otopside küçük çocuğun tecavüz edildikten sonra elle boğulduğu tespit edilmişti.
     Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Veli Y. (16) çapraz sorgusunda suçunu itiraf etmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte cesedi bulunan 5 yaşındaki çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER