Gaziantepte kültür

Gaziantepte kültür-sanat -Tuvaline Türkiyeyi aktaran Ressam Svetlana İnaç, 17. kişisel resim sergisin Gaziantepte açtı -Kaybolan Meslekler ve Son Ustalar adlı resim sergisi ilgi görüyor


GAZİANTEP (A.A) - Ressam Svetlana İnaç, 17. kişisel resim sergisini Gaziantepte açtı.
     Sanko Sanat Galerisindeki serginin açılışı, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Park AVM İşletme Müdürü Mehmet Kaplan ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
     Açılışta, 20 yıldır Türkiyede yaşadığını belirten ressam İnaç, Bir ülke masalına dair sloganıyla hep Türkiyeyi çizdiğini ifade etti.
     Türkiyeye gelince çok etkilendiğini dile getiren İnaç, Türkiye benim için ilham kaynağı oldu, hep Türkiyeyi çiziyorum. Her şehrin kendine göre tarzı, ışığı var. Hem değişik yerleri görme imkanım oluyor, hem çiziyorum dedi.
     Gaziantepe ilk kez geldiğini ifade eden İnaç, şehre olan beğenisini Gaziantepe Güneydoğunun Parisi diyorlar. Benim için yeni bir ilham kaynağı olabilir diye konuştu.
     Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, bir ülkenin gelişmesi için sanatın ve sanatçının önemine değinerek, Bu kadar güzel şeyler üreten insanların yanında olmalıyız. Sanat ve sanatçının gücü bizleri bir araya getiriyor. İnsan belki ekmeksiz yaşayabilir, ama sevgisiz, Anadolusuz ve sanatçı olmadan yaşayamaz. Sanata büyük destek veren Sanko ailesini kutlayorum diye konuştu.
     Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın Sanko Sanat Galerisinin teşekkür plaketini, Kaymakam Turan da Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan Belkıs Zeugma ve Mozaikleri isimli bilimsel yayınını İnança hediye etti.
     Serginin, 28 Aralıka kadar gezilebileceği bildirildi.
    
     -Unutulmaya yüz tutan meslekler resim sergisinde
    
     Ressam Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlunun eserlerinden oluşan Kaybolan Meslekler ve Son Ustalar adlı resim sergisi ilgi görüyor.
     Ressam Diyarbakırlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çetin Emeç Toplantı Salonunda hafta başında açılan sergide, unutulmaya yüz tutmuş meslek dallarından oluşan yağlı boya resimlerin yanında bu mesleklere ait etnografik eserlerin de sergilendiğini söyledi.
     Serginin bu anlamda ilk olduğunu ifade eden Diyarbakırlıoğlu, 1990dan bu yana kaybolan meslekler üzerinde çalışma yaptığını anlattı.
     Sergide ayrıca unutulmaya yüz tutmuş 20 meslekle ilgili çekimlerin gün boyu sinevizyonda gösterildiğini vurgulayan Diyarbakırlıoğlu, Kaybolan meslekler konusuna el atan ilk ressam benim. Yaptığım çalışmalar üzerine ilgililerin bu konuya dikkatini çektim. Bu konuda rehberlik ettim, esin kaynağı oldum dedi.
     Serginin Gaziantepte açılmasına katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey başta olmak üzere yetkililere teşekkür eden Diyarbakırlıoğlu, serginin 31 Aralıka kadar gezilebileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepte kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER