Gaziantepte uyuşturucu operasyonu

Gaziantepte uyuşturucu operasyonu -Özel hareket timlerinin de katıldığı eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda 38 kilogram eroin, 50 kilogram esrar ve bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, özel hareket timlerinin de katıldığı eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda, 38 kilogram eroin, 50 kilogram esrar ve bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
     Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, uyuşturucu ticareti yapan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.
     4 ay süren araştırma sonucunda tespit edilen bazı adreslere özel harekat timlerinin de desteğiyle eşzamanlı operasyon düzenlendi. Sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda toplam 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 38 kilogram eroin, 50 kilogram esrar ve bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon sırasında zanlıların uyuşturucu maddeleri soba ve yatak altına sakladıkları tezpit edildi.
     Daha önce adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10u tutuklandı, emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 zanlı ise bugün adliyeye sevk edildi.
     Öte yandan uyuşturucu madde bağımlısı 22 kişi hakkında ise yasal işlem yapıldığı kaydedildi.
     Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, uyuşturucu madde kaçakçılığıyla mücadelenin yanında, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığını önlemeye yönelik çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. Aydın, uyuşturucuyla mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle sürdürülemeyeceğini, başarıya ulaşmasının ancak vatandaş desteğiyle mümkün olacağını da kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepte uyuşturucu operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER