Gaziantepte uyuşturucuyla mücadele

Gaziantepte uyuşturucuyla mücadele -Polisin 2012 yılında gerçekleştirdiği operasyonlarda, 53 bin 821 adet captagon hap, 18 kilo 320 gram kokain, 722 kilogram eroin ve 3 ton 284 kilo esrar ele geçirildi -Operasyonlarda, işte yurdum i


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Emniyet Müdürlüğünün uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında 2012 yılında gerçekleştirilen operasyonlarda, 53 bin 821 adet captagon hap, 18 kilo 320 gram kokain, 722 kilogram eroin ve 3 ton 284 kilogram esrar ele geçirildiği bildirildi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen yıl yürüttüğü çalışmalarda sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesinde değil Türkiye genelinde takdir toplayacak başarılara imza atıldığı belirtildi.
     Uyuşturucuyla mücadelenin, yalnız yapılan operasyonlara sınırlı kalmadığı, eğitim ve bilgilendirme çalışmalarıyla vatandaşın sevgi ve güveninin kazanıldığı ifade edilen açıklamada, operasyonda ele geçirilenlere ilişkin şu bilgilere yer verildi:
     Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ele geçirilen 53 bin 821 adet captagon hapla Türkiyede birinci, 18 kilo 320 gram kokainle üçüncü, 722 kilogram eroinle dördüncü, 3 ton 284 kilogram esrarla yedinci, 241 bin 242 adet sahte parayla birinci, 185 ton 544 kilogram gümrük kaçağı çayla ikinci, 1 milyon 146 bin litre kaçak akaryakıtla dördüncü, 17 bin 567 adet gümrük kaçağı cep telefonuyla üçüncü, 3 milyon 876 bin paket gümrük kaçağı sigarayla da yedinci sırada yer aldı.
     Açıklamada, operasyonlar sonucunda gözaltına alınanlardan bin 152sinin tutuklandığı kaydedildi.
    
     -Yurdum insanı dedirten manzaralar-
    
     Yapılan operasyonlarda kimi zaman gülümseten kimi zaman düşündüren ve kimi zaman da işte yurdum insanı dedirten manzaralara rastlandığı ifade edilen açıklamada, yakalanan silahlar için Finduk da, demir vardır onun için öteyür diyen şüpheli ile evinde bir miktar eroin bulunan şüphelinin şeker hastası olan dedeme iyi geliyor açıklamalarının en dikkat çeken örnekleri oluşturduğu dile getirildi.
     Pos cihazı ile tefecilik olaylarına karşı yapılan başarılı operasyonla, çok sayıda pos cihazı ve kredi kartının ele geçirilerek bu alanda Türkiye genelinde örnek bir operasyona imza atıldığı aktarılan açıklamada vatandaşların mağdur olmamaları için bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiği vurgulandı.
    
     -Çocuk duyarlılığı-
    
     Operasyon yapılacak evin civarında çocukları gören polis memurlarının, çocukların operasyondan olumsuz etkileneceklerini, psikolojilerinin bozulacağını ve zarar görebileceklerini düşünüp gerekli tedbirleri alarak operasyon planını değiştirdiği vurgulanan açıklamada, bu örneğin polisin hassasiyetini ortaya koyduğu ifade edildi.
     Açıklamada, uyuşturucu bağımlısı bir gencin eroin temin etmek için diz çökerek yalvarmasının ise yürekleri dağladığı ve özellikle gençlere bu tür alışkanlıklardan uzak durmalarını gösterecek ibret dolu bir sahne olduğu kaydedildi.
     Emniyet Müdürü Ömer Aydın, başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere her türlü sahtecilik, kaçakçılık ve organize suçların işlenmesinin önüne geçilmesine yönelik 2013 yılında da suça ve suçluya karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
     Vatandaşlardan aldıkları destek ve güvenle Gaziantep polisi olarak başarılarına yenilerini ekleyeceklerini ifade eden Aydın, huzurlu ve güvenilir bir kent olan marka şehir Gaziantepin yıldızının parlamaya devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte uyuşturucuyla mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER