Gaziantepte yaşayan Suriyelilere yardım

Gaziantepte yaşayan Suriyelilere yardım -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantepe yerleşen Suriyelilere, yatak, battaniye ve giysi yardımı yapıldı -Koordinatör Vali Dalmaz: -Suriyeliler, yerini, yurdunu, bağını, bahçesini, sara


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantepe yerleşen Suriyelilere, yatak, battaniye ve giysi yardımı yapıldı.
     Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği ile Gaziantep Fason Terziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince temin edilen 4 bin yatak ve battaniye ile 2 bin 100 giysi, Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı önünde düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi Suriyelilere teslim edildi.
     Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Fason Terziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Karakaşın hazır bulunduğu törende, Suriyeli çocuklar, Suriye ezgileri eşliğinde halay çekti.
     Koordinatör Vali Dalmaz törende, Suriyelilerin yerini, yurdunu, bağını, bahçesini, saray gibi evlerini terk ederek zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.
     Millet olarak geçmişte ülkemize sığınanlara her zaman kucak açmışız. Milletimiz şimdi de Suriyelilere yardım konusunda seferber oldu diyen Dalmaz, Gaziantepin yardım konusunda her zaman önde olduğunu belirtti.
     Suriyenin çeşitli illerinden Türkiyeye geçişlerin devam ettiğini ifade eden Dalmaz, şöyle devam etti:
     Öbür taraftan o kadar çok geliş var ki, Hamadan, Humustan ayağında kışlık ayakkabısı, sırtında kışlık elbisesi olmadan bazen yürüyerek bazen de arabalarla Türkiyeye geliyorlar. El açan ve sığınanlara Bizim yerimiz yok, başka kapıya gidin deme lüksümüz yok. Türk milleti olarak tarihten aldığımız vasıfla, İspanyol Yahudilerini, Macaristanda zulme uğrayanları, Kuzey Iraktaki insanları, Bulgaristanda, Bosna Herkeste ve Çeçenistanda zulme uğrayanları misafir ettik.
     Suriyelilere yardım konusunda herkesin destek verdiğine dikkati çeken Dalmaz, bu konuda bir tebessüm gösterene de küçük bir çocuğun başını okşayanlara da teşekkür etti.
     Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da Suriyelilerin kendilerine emanet olduğunu, bunun vebalini bildiklerini söyledi.
     Turan, Bu insanlara her türlü desteği vermeliyiz. Onların derdi, bizim derdimizdir. Bu insanlara kucak açan Gazianteplilere teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte yaşayan Suriyelilere yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER