Gaziantepteki suç örgütü operasyonu

Gaziantepteki suç örgütü operasyonu -Suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 10u tutuklandı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte Suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişiden 10u tutuklandı.
     Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü planlı ve teknik takipli soruşturma sonucunda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 3ünün sorgularının ardından serbest bırakıldığı, 10 zanlının ise Gaziantep 7. Sulh Ceza Mahkemesi kararına istinaden Cürüm işlemek için örgüt kurma, Örgüt üyeliği ve Yağma iddialarınca tutuklandığı belirtildi.
     Bu arada Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, örgüt liderinin S.G. olduğu, tutuklanan zanlıların özellikle oto galericiler ve gece kulüplerinden haraç aldıkları belirtildi. Örgüt içerisinde polislikten ihraç edilen F.D. ile asker firarisi G.Gnin bulunduğu da ifade edildi.
     Tutuklanan zanlılardan A.Pnin ise operasyon öncesi başka bir grupla girdiği silahlı çatışmada ayağından yaralandığı ve gözaltına alındığında mermi çekirdeğinin ayağında olduğunun belirlenmesi üzerine tedavi edildiği kaydedildi.
     Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ise 7 adet tabanca, 1 adet otomatik tüfek ve 1 adet kama ele geçirildiği, aynı soruşturma kapsamında 5 şüphelinin de aynı iddiayla tutuklu bulunduğu belirtildi.
     Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü planlı ve teknik takipli soruşturma sonucunda, Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak iddiasıyla 13 şüpheli gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepteki suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER