Gaziantepteki patlama (2)

Gaziantepteki patlama (2) -TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: -Liderlerin Gaziantepteki birlik ve beraberlik görüntüsü bu zor günlerde insanımızın en büyük umudu oldu. İşte Türkiyenin dostlarını sevindiren, düşmanlarını üzen bu tablo,


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve siyasi parti liderlerine Gaziantepte verdikleri birlik ve beraberlik görüntüsü için teşekkür ederek, Liderlerin Gaziantepteki birlik ve beraberlik görüntüsü bu zor günlerde insanımızın en büyük umudu oldu. İşte Türkiyenin dostlarını sevindiren, düşmanlarını üzen bu tablo, bu birlik ve beraberlik tablosudur. Bu milletin her şeyin üstesinden gelecek gücü var. Tek ihtiyacımız bu tabloyu görmek. Şimdi bu resmi tüm ülke meselelerinde hakim kılmak zorundayız dedi.
     Hisarcıklıoğlu, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde, sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü ve sendika konfederasyonu başkanlarının katılımıyla yayımlanan ortak basın bildirisini okurken, bu hain saldırının Gaziantepte yapılmış olmasının, bundan medet umanların çaresizliğini ve acziyetini açıkça ortaya koyduğunu belirtti.
     Gaziantepin, Türkiyenin ve bölgenin marka şehri, hızla büyüyen ekonomi devi ve aynı zamanda da birliğin ve beraberliğin hem Türkiyede, hem dünyada simgesi olduğunu ifade ederek, İşte insanların gözlerine bakma cesareti olmayan birileri, bu ülkenin geleceğine bakıp korkuyorlar. Bu tür eylemlerle, birlik ve beraberliğimizi bozacaklarını zannediyorlar. Bu hesapları yapanlar ve onların taşeronları bilsin ki, milletimiz tüm unsurlarıyla bir bütündür ve hiçbir hesap, bu bütünlüğü bozamayacak diye konuştu.
     Kurtuluş Savaşında, bu şehrin farklı ırktan, farklı dinden, farklı mezhepten insanları, tek vücut halinde işgal güçlerinin karşısında durduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
     Beraber şehit oldular, beraber gazi oldular. Gazi unvanını birlikte kazandılar, şerefle taşıdılar. Bunun bedelini, hep birlikte ödediler. Yani bu topraklarda yaşayanlar birbirlerine kanlarıyla, canlarıyla bağlandılar. Tarih ve kültürleriyle bağlandılar. İşte bugün de Gaziantep ve Türkiye dimdik ayakta. Halkımız oynanan oyunu bozdu ve birbirine her zamankinden daha sıkı sarıldı. İçeride ve dışarıda herkes bilsin ki, ödediğimiz bu bedeller, birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine yol açacak. Bu hain eylemler milletimizi birbirine düşürmek şöyle dursun, aramızdaki kardeşlik bağımızı daha da güçlendirecek.
    
     -Terör, ülkenin ortak sorunudur
    
     Terörün, ülkenin ortak sorunu olduğunu vurgulayan Rifat Hisarcıklıoğlu, Bu konu üzerinden hiçbir çıkar hesabı yapılamaz. O nedenle, başta siyaset kurumu olmak üzere ülkemizin tüm kurum ve kuruluşları hassasiyetle hareket etmek zorundadır. Bu süreçte, toplumun kanaat önderlerine düşen sorumluluklar da var. Her kanaat önderi, kendi tabanını teröre ve ayrışmaya karşı bir arada tutmalıdır dedi.
     Bizim en büyük zenginliğimiz ve ortak paydamızın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz diyen Hisarcıklıoğlu, toplumun bütün kesimlerini temsil eden meslek örgütleri, sendika konfederasyonları ve sivil toplum kuruluşları olarak bu anlayışla hareket ettiklerini ve bu mesajı tüm tabanlarına ve vatandaşlara duyurdukların söyledi.
    
     -Türkiyenin dostlarını sevindiren, düşmanlarını üzen tablo
    
     TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve siyasi partilerin liderlerine teşekkür ederek, şöyle devam etti:
     Liderlerin Gaziantepteki birlik ve beraberlik görüntüsü, bu zor günlerde insanımızın en büyük umudu oldu. İşte Türkiyenin dostlarını sevindiren, düşmanlarını üzen bu tablo; bu birlik beraberlik tablosudur. Bu milletin her şeyin üstesinden gelecek gücü var. Tek ihtiyacımız bu tabloyu görmek. Şimdi, bu resmi tüm ülke meselelerinde hakim kılmak zorundayız. Bu birlik ruhunu bundan sonra da yaşatmak zorundayız. İşte o zaman, bu ülkenin önünde hiçbir güç duramayacak. Tüm siyasilerimizden talebimiz, bu birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmaları, ülke sorunlarına da bu anlayışla yaklaşmalarıdır. Bu süreçte milletimizin bütünlüğünü ve demokrasimizi sağlamlaştıracak yeni bir Anayasa, bu hain planları bozacak en önemli unsur olacaktır. Çünkü gün birlikte düşünme, birlikte çalışma, birlikte hareket etme günüdür. Gün, kardeşliğimize sahip çıkma günüdür. Gün, bir olma, iri olma, diri olma günüdür. İşte o gün bugündür.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş - Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER