Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Milliyetçilik, milletini sevmek demek, bu durumda sağduyulu olmak, sakin olmak, terör örgütünün ekmeğine yağ sürmemektir -8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 66 yar


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantepteki patlamaya ilişkin, Milliyetçilik, milletini sevmek demek, bu durumda sağduyulu olmak, sakin olmak, terör örgütünün ekmeğine yağ sürmemektir dedi.
     Şahin, Gaziantep Valiliğinde düzenlediği basın toplantısında, Gaziantepteki patlamayla ilgili olarak vatandaşların sosyal medya üzerinden yalan yanlış haberlere itimat etmemelerini, resmi olmayan hiçbir açıklamaya inanmamalarını istedi.
     Özellikle şehirde ikinci bir patlamadan bahsedildiğini söyleyen Şahin, şöyle devam etti:
     Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Ayrıca şehrin asayişiyle yapılan açıklamaların hiçbiri doğru değil. Emniyetimiz gerekli tedbirleri almıştır, özellikle bunun üzerinden farklı bir çalışma yapmak isteyenlere de sesleniyorum; milliyetçilik, milletini sevmek demek, bu durumda sağduyulu olmak, sakin olmak, terör örgütünün ekmeğine yağ sürmemektir. Her şey kontrol altındadır. Başımız sağ olsun, bütün hastalarımıza şifa diliyorum.
     Yaralılarının çoğunun ayakta tedavi edilerek gönderildiğini belirten Şahin, yaralılardan bir tanesinin çocuk olduğunu, diğerleriyle alakalı kimlik çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
    
     -Yaralılardan 9unun durumu ağır-
    
     Saat 19.45 sıralarında Karşıyaka Polis Karakoluna yaklaşık 25 metre yakınlıkta park etmiş bomba yüklü bir aracın uzaktan kumandayla patlatıldığını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:
     O sırada bir halk otobüsü, adliyeye ait bir servis aracı, iki tane de sivil araç patlamadan dolayı zarar görmüştür. 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 66 yaralımız var. Bunların çoğu hafif yaralı, ayakta tedavi edilerek gönderiliyor. 9 vatandaşımız da ağır yaralı. Bütün tedbirler alındı, kontroller yapılıyor. Güvenlik güçlerimiz, mülki amirlerimiz gerekli çalışmaları yapmaktadır. Hem hemşehrilerimize hem de bütün milletimize şunu ifade etmek istiyorum ki, terörün oksijeni propagandadır. Terör örgütünün ekmeğine yağ sürmek isteyenler, bu propaganda araçlarına vesile olmaktadır. O yüzden bütün hemşehrilerimizden, bütün milletimizden talebimiz, sağduyulu olmaları.
    
     -Süreci sabırlı ve akıllı bir şekilde götüreceğiz-
    
     Emniyetin kentte gerekli tedbirleri aldığını anlatan Şahin, sosyal medya üzerinden kan ihtiyacı olduğunun belirtildiğini, Kızılay Genel Müdürlüğünün ve Sağlık İl Müdürlüğünün kana ihtiyaç duymadığını dile getirdi.
     Kan vermek isteyen vatandaşlar varsa da onların takdiridir. Acil bir durum yoktur, her şey kontrol altındadır diyen Şahin, bütün teknik ve istihbari incelemelerin yapıldığını, daha detaylı bilgilerin, bu bilgiler gelince paylaşılacağını vurguladı.
     Bakan Şahin, şunları kaydetti:
     Başımız sağ olsun, ülkemize geçmiş olsun. Bizim insanımız, en kritik durumda ne yapacağını bilen sağduyuya sahiptir. Süreci sabırlı ve akıllı bir şekilde götüreceğiz. Bundan nemalanmak isteyen, buradan yeni pozisyon üretmek isteyenlerin kim olduğu belli. Bunların ekmeğine yağ sürmemek gerekiyor. Ben halkımızın sağduyusuna ferasetine güveniyorum. Araç konusunda teknik ve istihbari çalışmalar devam ediyor. Şu anda yapılacak çalışma ön çalışma olur. Detay bilgileri sizinle paylaşacağız.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER