Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Sağlık Bakanlığı: Vefat eden vatandaşlarımızdan 7si olay yerinde 1i hastanede hayatını kaybetmiştir Şu anda il genelindeki hastanelerde 6sı ağır olmak üzere 57 yaralımızın tedavisi titizlikle yürütülm


ANKARA (A.A) - Sağlık Bakanlığı, Gaziantepteki patlamada hayatını kaybedenlerden 7sinin olay yerinde, 1inin hastanede hayatını kaybettiğini, hastanelerde ise 6sı ağır 57 yaralı bulunduğunu bildirdi.
     Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, menfur saldırının ardından Sağlık Bakanlığı ekiplerinin seferber olduğu, yaralıların il genelindeki sağlık kuruluşlarına zamanında taşınarak gerekli müdahalelerin yapıldığı vurgulandı.
     Yaralılara yeterli sayıda sağlık personeliyle zamanında müdahalede bulunulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Şu anda il genelindeki hastanelerde 6sı ağır olmak üzere 57 yaralımızın tedavisi titizlikle yürütülmektedir. Vefat eden 8 vatandaşımızdan 7-si olay yerinde 1i hastanede hayatını kaybetmiştir. Olay anından itibaren vatandaşlarımız üst düzey duyarlılıkla kan vermek için hastanelere koşmuştur. Şu an itibariyle yaralılarımız için kan ihtiyacı bulunmamaktadır.
    
     -Saldırıyı nefretle kınıyoruz-
    
     Bayram gününde 8 masum insanın ölümüne ve onlarca insanın yaralanmasına neden olan hain saldırıyı nefretle kınıyoruz denilen açıklama, şöyle devam etti:
     Bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıda canla başla çalışan sağlık personelimize emniyet güçlerimize ve kan bağışı için hastanelerimize koşan tüm vatandaşlarımıza milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.
    
     Muhabir: Durmuş Koçak
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER