Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özdemir: Bu menfur saldırıyı ve her tür terörü şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz -MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Çelik: Kim tarafından ve hangi saikle


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte bomba yüklü araçla düzenlenen, 9 kişinin öldüğü, 67 kişinin yaralandığı saldırıya bölgede faaliyet gösteren üniversite ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.
     Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Gaziantepte bomba yüklü araçla düzenlenen hain saldırıyı kınadı.
     Özdemir, yayımladığı mesajda, Şehitkamil Polis Karakolu önünde patlatılan uzaktan kumandalı bombanın, birlikte yaşamanın ve kardeşliğin adası olan Gaziantepin barış, huzur ve refahına konmuş bir bomba olduğunu ifade etti.
     Olaydan sonra yaralıları ziyaret ettiğini belirten Özdemir, şunları kaydetti:
     Yaralılarımızın ve yakınlarının da birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu görmek sevindiricidir. Güvenlik güçlerimizin ve sağlık personelimizin olağanüstü çabaları ise her tür takdirin üzerindedir. Tarihte çok daha zor olaylara tanıklık etmiş; akıl, basiret ve sabırla hepsinin üstesinden gelmiş Gaziantepliler, bu çirkin tezgahı bozarak bunun da üstesinden gelecektir. Akıl, izan, hikmet ve soğukkanlılık sınırlarını aşan her tepkinin kan, kin ve nefretten beslenen terör yaratığının ekmeğine yağ süreceğini ve semirteceğini unutmamalıyız. Bu menfur saldırıyı ve her tür terörü şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.
    
     -MAZLUMDERden tepki-
    
     MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik de bomba yüklü araçla düzenlenen hain saldırıyı kınadığını bildirdi.
     Çelik, yayımladığı kınama mesajında, saldırıda 9 insanın hayatını kaybettiğini ve 60ın üzerinde insanın yaralandığını hatırlattı.
     Abdurrahim Çelik, mesajında şunları kaydetti:
     Kim tarafından ve hangi saikle gerçekleştirilmiş olursa olsun sivil, masum insanları bilerek ve isteyerek hedef alan menfur terör saldırısını kınıyoruz. Saldırı sonrası bütün yurttaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER