Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Binici: -Ülkemizde ve kentimizde tesis ettiğimiz kardeşlik havasının bozulmaması için bireylerden başlayarak toplumun her kesimi olarak daha da kenetlenmeliyiz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Gaziantepte meydana gelen saldırıyı kınayarak, Ülkemizde ve kentimizde tesis ettiğimiz kardeşlik havasının bozulmaması için bireylerden başlayarak toplumun her kesimi olarak daha da kenetlenmeliyiz dedi.
     Binici, yaptığı yazılı açıklamada, dün akşam Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleşen hain saldırıyı lanetle kınadı.
     Dün meydana gelen insanlık dışı saldırıyla terörün ne kadar insanlık dışı metotlar kullandığını bir kez daha gördük diyen Binici, binlerce yıl birçok medeniyete beşiklik etmiş bir ülkenin her köşesinde olduğu gibi huzur ve barışın beşiği Gaziantepte meydana gelen bu hain saldırının etle kemik kadar birbiriyle kaynaşmış Türk ve Kürt halklarını birbirinden bölemeyeceğini vurguladı.
     Binici, şunları kaydetti:
     Aralarında çocukların da bulunduğu 9 sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 60 yakın vatandaşımızın yaralandığı bu menfur saldırının birlik ve bütünlük yapımızı oluşturan güçlü kardeşlik bağlarına zarar vermesi mümkün değildir. Ülkemizde ve kentimizde tesis ettiğimiz kardeşlik havasının bozulmaması için bireylerden başlayarak toplumun her kesimi olarak daha da kenetlenmeliyiz. Gaziantep Kent Konseyi olarak çocuklara, kadınlara ve sivil halka yönelik bu tür saldırıları acizlik olarak değerlendiriyoruz. Ellerini çocukların kanına bulayan bu insanların sözde barış için bu eylemlere girişmesini hiçbir siyasi düşüncenin kabul etmesi mümkün değildir.
     Yaşanan bu saldırının yaralarını tüm toplum olarak birlikte sarmak gerektiğini belirten Binici açıklamasında, Bunun için tüm ilimizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarını, vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya ve soğukkanlı olmaya davet ediyoruz. Kentimizde hizmet veren sivil toplum kuruluşlarına bu anlamda büyük görevler düşüyor ifadelerine yer verdi.
     Gaziantep halkı başta olmak üzere tüm millete baş sağlığı dileyen Necati Binici, ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER