Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Adanada Türkiye Kamu-Sene bağlı sendika üyeleri, Gaziantepteki patlamada 9 kişinin yaşamını yitirmesine, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı protesto etti


ADANA (A.A) - Adanada Türkiye Kamu-Sene bağlı sendika üyeleri, Gaziantepteki patlamada 9 kişinin yaşamını yitirmesine ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı düzenledikleri eylemle protesto etti.
     İnönü Parkında toplanan Kamu-Sen üyeleri, bombalı saldırıya tepki göstererek, Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Kahrolsun PKK şeklinde slogan attı.
     Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse, sendika üyeleri adına yaptığı açıklamada, bombalı saldırının öfke ve acısının, gözleri kör etmemesi gerektiğini belirtti.
     Terörle mücadelenin uzun soluklu, kararlı ve etkili olması gerektiğini ifade eden Köse, bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerin cezasının verilmesi gerektiğini kaydetti.
     Köse, bu süreçte Türkü, Kürtü ile milletin birlik ve beraberlik içinde teröre karşı dimdik durduğunu vurgulayarak, Devletimiz büyüktür. Terörü de terörün arkasındaki güçleri de alt edecek güze sahiptir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır dedi.
     Terörün ekonomik, askeri, siyasi ve toplumsal desteğinin kesilmesi gerektiğine dikkati çeken Köse, şöyle konuştu:
     Bu süreçte bizlere düşen, her ortam ve platformda terörün ve teröristin çirkin yüzünü dünyaya göstermek olmalıdır. Terörün yok edilebilmesi için alınacak ekonomik ve sosyal tedbirlerin sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır. Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi... Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Bu devlet, bizim en değerli varlığımızdır. Bu devlete sahip çıkmak her Türk vatandaşının asli görevidir.
     Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz / Ali Güreli
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER