Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Güngörende 2008de meydana gelen terörist saldırıda ölenlerin yakınları, Ramazan Bayramında Gaziantepte önünde patlamanın yaşandığı İlçe Emniyet Müdürlüğünü ve olayda hayatını kaybedenlerin ailelerini ziya


GAZİANTEP (A.A) - Güngörende 2008de meydana gelen terörist saldırıda ölenlerin yakınları, Ramazan Bayramında Gaziantepte önünde patlamanın yaşandığı Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğünü ve olayda hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret etti.
     İstanbuldaki saldırıda hayatını kaybeden 6 kişinin yakınları, Gaziantepte ilk olarak Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek Emniyet Müdürü Selçuk Zengine, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
     Grup ziyaretin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Gruptakiler adına açıklama yapan İlhan İkiz, 27 Temmuz 2008de Güngörende meydana gelen patlamada 8 aylık hamile eşi Filiz ve doğmamış çocuğunu kaybettiğini söyledi. Gaziantepteki patlamada ölenlerin acılarını paylaşarak, birlik ve beraberlik mesajı vermek için kente geldiklerini belirten İkiz, şöyle devam etti:
     Ülkemiz doğusuyla batısıyla bir ve bütün. Memleketin bir yerine ateş düştüğünde bütün herkesin ciğeri sızlar. Bizler bunu böyle bilir ve yaşarız. Bugün de buraya bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu göstermeye geldik. Gaziantep patlamasında ölen ve yaralananların ailelerinin acısına ortak olmaya geldik. Sivillerin ve masum insanların hayatlarına kastedenler geçmişte de bebekleri katlediyordu.
     İkiz, çocukları terör örgütüne katılan ailelere de seslenerek, Evlatlarınızı bu vahşete alet etmeyin. Onları oradan çekmek için elinizden ne geliyorsa yapın. En başta onları o duruma düşürecek durumlara getirmeyin. Onlara sahip çıkın. Bu terör öyle bir şeydir ki eninde sonunda onu yapanı da bulur dedi.
    
     -Türk ile Kürt etle tırnak gibidir
    
     Burada Kürtçe konuşan arkadaşlarımız da var. Ben onlara Kürtçe de seslenmek istiyorum diyen İkiz, konuşmasını Kürtçe olarak şöyle sürdürdü:
     Bu sorunun Kürtlükle bir alakasının olmadığını artık cümle alem biliyor. Türk ile Kürt etle tırnak gibidir. Bizlerin arasına nifak sokmak isteyenler boşa uğraşmasın. Çabaları boş. Bunun böyle olduğunu burada bir kez daha göstermiş olduk.
     Güngörendeki patlamada oğlunu kaybeden Sadiye Şentürk de kendisinin Nevşehirli, eşinin ise Makedonyalı Arnavut olduğunu belirterek, Biz hepimiz kardeşiz. Bizi kimse bölemez, bölmeye güçleri yetmeyecek. Bizim kesinlikle ayrımımız yok. Hep biriz, bir kardeşiz, bir ağacın dallarıyız. Bizi kimse bölemez, bölmedi, bölemeyecek, buna kimsenin gücü yetmez diye konuştu.
     Basın açıklamasının ardından aileler, Gaziantepteki patlamada eşi Duygu ve 1 yaşındaki kızı Almina Melisa ile birlikte hayatını kaybeden Onbaşı Onur Fikret Akerin ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Ziyarette Akerin annesi Nursen Aker, gözyaşlarını tutamadı. Akeri, Güngörenden gelen aileler teselli etti.
     İstanbul Güngörende 2008 yılında meydana gelen terörist saldırıda 17 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Gaziantep 20 Temmuzda patlamada da 10 kişi hayatını kaybetmiş, 60ı aşkın kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER