Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Ramazan Bayramında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden ilköğretim öğrencisi Sena Büyükkonukun adı, okuduğu okula verildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Ramazan Bayramında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden ilköğretim öğrencisi Sena Büyükkonukun adı, okuduğu okula verildi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, yaptığı açıklamada, bayramın ikinci gününde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler arasında ilköğretim okulu öğrencisi Sena Büyükkonukun da bulunduğunu hatırlattı.
     Patlamanın ardında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin konuyu yakından takip ettiğini belirten Serin, Bakan Şahinin girişimleri neticesinde Orgeneral Kenan Evren İlköğretim Okuluna, bombalı saldırıda şehit olan Senanın isminin verildiğini söyledi.
     Bakan Şahinin öğrencinin ailesiyle görüştüğünü ve onlara Senanın adının okula verilebileceğini söylediğini ifade eden Serin, şöyle konuştu:
     Daha sonra konuyu Valimiz Erdal Ataya iletti. Biz de gerekli işlemleri tamamlayarak öğrencimizin okuduğu Orgeneral Kenan Evren İlköğretim Okulunun adını Sena Büyükkonuk İlkokulu ve Ortaokulu olarak değiştirdik. Burada amacımız öğrencimize karşı vefa borcunu yerine getirerek, ailenin acısını bir nebze olsun dindirebilmek. Yine okuldaki arkadaşlarının acısını da bir nebze olsun dindirebilmek. Onun anısını yaşatmak.
     Serin, ailenin kızlarının isminin okula verilmesine son derece sevindiğini de sözlerini ekledi.
     Gaziantepte 20 Ağustosta meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER