Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Nizipte Gaziler Günü kutlandı


GAZİANTEP (A.A) - Nizip ilçesinde Gaziler Günü kutlandı.
     Nizip Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Nizip Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Yavuz Oruç, törendeki konuşmasında, Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürke TBMMnin 19 Eylül 1921de Mareşallik rütbesi ve Gazilik Unvanı vermesinin 91. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Program öğrencilerin günün anlama ve önemiyle ilgili okudukları şiirlerle sona erdi.
     Törene, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Günay ve protokol üyeleri katıldı.
    
     -İslahiyede Gaziler Günü
    
     İslahiyede, Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Törende, Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinden Gazi İdris Güneş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
     Konuşmanın ardından Kaymakam Osman Beyazyıldız ve Garnizon Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Metin Alpcan, şehit aileleri ve gazilerin gününü kutladı.
     İslahiye Hükümet Konağı önü ve Milli Egemenlik Meydanında yapılan kutlama törenlerine, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Uludağ, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İlyas Türkoğlu, daire amirleri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Nizipte besiciler bir araya geldi
    
     Nizipte besiciler, Kasaplar ve Celebciler Oda Başkanı Osman Şimşek başkanlığında Nizip Belediyesi mezbahasında bir araya geldi.
     Besiciler, Nizip Kaymakamlığı tarafından alınan karar doğrultusunda 30 Ekim 2012de yerleşim yeri alanları içerisinde hayvan besiciliğine getirilen yasak konusunu görüştü.
     Şimşek, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, amaçlarının yetkililerin ilçe merkezindeki hayvan besiciliğine getirdikleri yasağı değerlendirmek olduğunu söyledi.
     Toplantıda ilçe merkezinde hayvan besiciliği konusunda alınan kararı kasaplara bildirdiklerini dile getiren Şimşek, belirledikleri temsilcilerin sıkıntılarını ve çözüm önerilerini yetkililerle paylaşacağını kaydetti.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu - Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER