Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -İmar planı değişikliği tepkisi


GAZİANTEP (A.A) - Emek Mahallesi sakinleri, mahallelerine imar planı değişikliğiyle akaryakıt, LPG ve servis istasyonunu kurulacağını öne sürerek, duruma tepki gösterdi.
     Vatandaşların, altına imza atarak ilgili kurumlara ilettiği dilekçede, Emek Mahallesinde uzay çatılı pazar yeri değişikliği ve ulaşım sorunun çözümü gerekçesiyle 08 Mayıs 2012 tarih ve 110 sayılı Şehitkamil Belediyesi meclis kararıyla kabul edilen imar planı değişikliğinin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 15 Haziran 2012 tarih ve 353 sayılı kararıyla onaylandığı belirtildi.
     İmar planı yapılacak alanda, akaryakıt, LPG ve servis istasyonu kurulacağı, mevcut oyun alanı ve parkta bulunan asırlık ağaçların kesileceği ve çocukların, vatandaşların faydalandığı yeşil alanların tahrip edileceği ileri sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Ayrıca, istasyonun kurulacağı alanda, alışveriş merkezleri ve okullar bulunuyor. Kentin merkezinde yapılan bu plan değişikliği çok kapsamlı ve detaylı olduğu gibi Emek Mahallesinin tüm yapısını olumsuz etkilemektedir. Söz konusu kararın belediye tarafından tekrar ele alınarak, detaylı, kapsamlı bir biçimde incelenmesi ve mahallede yaşayanların istekleri doğrultusunda, kamu yararı gözetilerek düzeltilmesini talep ediyoruz.
    
     -Annemin de İşi Olsun temalı resim yarışması
    
     Özel Emine Nakıboğlu İlkokulu öğrencileri, Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) düzenlediği Annemin de İşi Olsun temalı resim yarışmasında 3 il derecesiyle Gaziantepi temsil etme hakkı kazandı.
     Okuldan yapılan açıklamaya göre, İŞKUR Genel Müdürlüğü İstihdam Hizmetleri Daire Başkanlığının düzenlediği resim yarışmasının sonuçları açıklandı. Kadın istihdamının desteklenmesi konusunda öğrencilerin farkındalıklarını artırmak amacıyla yapılan yarışmada Özel Emine Nakıboğlu İlkokulundan Mehmet Bedirhan Kılınç birinci, Gül Nigar Çetintaş ikinci, Nurefşan Almas ise üçüncü oldu.
     Yarışmada derece elde eden öğrenciler, ülke genelinde yapılacak değerlendirmede üç eserle Gaziantepi temsil edecek.
     Okul Müdürü Süleyman Eski, Gaziantepi temsil edecek olmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER