Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Büyükşehir Belediyesinden konser


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, (TUHOD) Türk-Hollanda Dostluk Derneğinin ve (TOBAV) Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı iş birliğinde Güneşin Bahçesinde Kargamıştan Hollandaya adlı tiyatral-senfonik konser düzenlendi.
     25-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Hattuşa Programı kapsamında ayrıca, bir dizi panel ve atölye çalışması ile etkinlik gerçekleştirildi.
     Hitit Uygarlığına ev sahipliği yapan Çorumda, bu büyük uygarlığın yarattığı değerleri ve günümüze yansımalarını vurgulamak amacıyla çeşitli unsurlar da bu programda yer aldı.
     100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde kurulan, Hitit Uygarlığına ait figürleri yer aldığı şişme oyun parkını görebilmek için çocuklar adeta birbirleri ile yarıştılar.
    
     -GAÜNde uçurtma şenliği-
    
    
     Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilim, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından uçurtma şenliği düzenlendi.
     Uçurtma şenliğine Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, BESYO Müdürü Prof. Dr. Ali Gür, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik personel ve öğrenci katıldı.
     Şenlik alanında uçurtma uçuran Rektör Prof. Dr. Coşkun, şenlikleri çerçevesinde yapılan bu uçurtma şenliğinin harikulade olduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Coşkun, Beden Eğitimi ve Spor Okulumuza ve Sağlık Kültür Daire Başkanlığımızın birlikte düzenledikleri bu etkinlik gerçekten zevkli ve eğlenceli. Özgürlüğün timsali olan uçurtmanın böyle özgür bir üniversitenin semalarında renk renk dolaşması da insana heyecan veriyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
    
     -Araban Ovasında sarımsak üretimi-
    
     Araban Ovasında, hasada başlanılan sarımsak, üreticilerin yüzünü güldürmedi. Üreticiler, bu yıl verim ve kalitenin iyi olmasına karşın fiyatın istedikleri gibi olmadığını belirterek, umduklarını bulamadıklarını ifade ettiler.
     Sarımsak üreticilerinden Ramazan Atmaca, yaptığı açıklamada, bu yıl sarımsak fiyatının çok düşük olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Önceki yıl üretimi az olan sarımsağın kilosu 15-17 TLye kadar yükselmişti. Bu yıl ise üretim çok olmasına karşın fiyat 50-60 kuruşa kadar düştü. Çok üretim az kazanıyoruz ve emeğimizin karşılığını alamıyoruz.
     Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan ise bu yıl fiyatın önceki yıllara göre düşük olduğun, bunun da üreticiler için olumsuz bir durum olduğunu ifade etti.
     (BAZ-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER