Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -3. Eğitim, Bilim ve Kültür Şenlikleri


GAZİANTEP (A.A) - İslahiye ilçesinde geleneksel hale getirilen eğitim, bilim ve kültür şenliğinin üçüncüsü başladı.
     Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Hayallerimin Ötesi projesinin üçüncüsüne İslahiye Bilim Şenliği olarak Hükümet Konağı önünde
     başlandı.
     Üç gün gün sürecek etkinliklerin birinci gününe saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Özdemir, şenliğin düzenlenmesinde katkıları bulunan İslahiye Kaymakamlığına, belediye başkanlığına ve iş adamlarına teşekkür etti.
     1 Haziranda bitecek olan şenliğin ilk günü Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterileriyle başlanırken, Şahinbey Müzisyenleri
     Mehteran Grubunun sunduğu marşların ardından protokole verilen kokteyl ile gündüz faslı sona erdi.
     Programa Kaymakam Osman Beyazyıldız, Belediye Başkanı Malike Uludağ, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Şehit polis memurunun mezarı onarılacak-
    
     Ankara Emniyet Müdürlüğünde görev yaparken, 32 yıl önce terör saldırısında şehit olan polis memuru Mustafa Taşkının mezarının bakımı Türkiye Harp Malulü Şehit, Gazi Dul ve Yetimleri İslahiye Derneği tarafından onarılacak.
     1980 yılında bir terör örgütü üyesi tarafından vurularak şehit edilen Mustafa Taşkının İslahiye ilçesine bağlı Türkbahçe köyündeki mezarı, yakınlarının Türkiye Harp Malulü Şehit, Gazi, Dul ve Yetimleri İslahiye Derneğine müracaatı üzerine yapılması için gerekli işlemleri başlattı.
     Şehit olan Polis Memuru Mustafa Taşkının 59 yaşındaki kardeşi Nurettin Taşkın 32 yıl önce terörden dolayı şehit olan kardeşinin mezarını şehide yakışır bir mezar olarak yapılması için Türkiye Harp Malulü Şehit, Gazi, Dul ve Yetimleri İslahiye Derneğine müracaat ettiğini, dernek başkanı ve yönetiminin konuya duyarlılık göstererek mezarı gelip incelediklerini ve gerekli yetkililerle yapacakları yazışmaların ardından şehidin mezarının yapılacağını belirttiler.
     (ZEŞ-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER