Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -2. TRİKONFEX Fuarı 21 Haziranda açılıyor


GAZİANTEP (A.A) - TRİKONFEX Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı, 21 Haziranda açılıyor.
     Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan açıklamaya göre, odanın desteğiyle Akort Fuarcılık tarafından Ortadoğu Fuar Merkezinde (OFM) düzenlenecek fuarda, yaklaşık 200 firma ürünlerini sergileyecek.
     Fuarda, triko ürünlerinden konfeksiyon ürünlerine, iplikten lazer kesim ve dijital baskı makinelerine, triko iplik makinelerinden dokuma makinelerine, triko örme sistemlerinden trikotaj bilgisayar sistem ve programlarına, konfeksiyon boya ve yardımcı kimyasallarından mesleki yayınlara varıncaya kadar çok geniş bir yelpazede ürün ve teknoloji yer alacak.
     Dört gün sürecek fuara Türkiyenin yanı sıra Suriye, Irak, Lübnan, Almanya ve Türk Cumhuriyetlerinden katılımcılar gelecek.
     Fuarın açılış gününde Sanko Holding sponsorluğunda bir de defile yapılacak. Ünlü mankenlerin katılımıyla gerçekleşecek defilede bayan, erkek ve çocuk ürünleri yer alacak.
     GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 2inci kez düzenledikleri fuarın sektörde işbirliği ve yatırım yapmak isteyen firmalar açısından oldukça önem arz ettiğini belirtti.
     Türkiyenin triko ihracatının önemli bölümünü gerçekleştiren Gaziantepli triko üreticileri ve konfeksiyon firmalarının katılacağı fuarın Türkiyenin sektöründe tek fuar olma özelliğini taşıdığını belirten Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Fuara gösterilen yoğun ilgi bizleri oldukça memnun etti. Fuarımıza bu yıl yaklaşık 25 bin profesyonel ziyaretçi bekliyoruz. Bu fuarla triko sektörünün yıllardır ihtiyaç duyduğu bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. TRIKONFEX, çok ciddi bir üretim merkezi olduğu halde tanıtım, pazarlama ve markalaşma konularında sıkıntı yaşayan Gaziantepli firmalar için önemli bir fırsat oldu. Bu fuarımızın da sektöre, şehrimize ve ülkemize kazanımlar getirmesini diliyorum.
    
     -Sosyal Hayata Protokol Kuralları
    
     Gaziantep Emniyeti Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Zirve Üniversitesinin ortaklaşa hazırladığı Sosyal Hayatta Protokol Kuralları projesi hayata geçirildi.
     Emniyetten yapılan açıklamaya göre, projenin emniyet teşkilatında görev yapan tüm rütbelilerin, çağın gereklerine göre hareket etmesini amaçlıyor.
     Projenin tanıtımına Zirve Üniversitesinden Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Mehmet Tamer, Öğretim Görevlisi Mahmut Açıl ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz ile çok sayıda emniyet personeli katıldı.
    
     -Koza, Doğa, Perspektif Pano sergisi açıldı
    
     Ressam Nazmiye Çetindağın, Koza, Doğa, Perspektif Pano Sergisi açıldı.
     Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Sergi Salonundaki açılışa katılan Dr. Mustafa Özgün, sergiyi çok beğendiğini belirtti.
     Prof. Dr. Muhammed Aliyev de kompozisyon, derinlik ve renk dengesinin çok güzel kullanıldığı sergide, bir eğitim almadan böyle bir çalışma yapılmasının etkileyici olduğunu ifade etti.
     Panolarında meyve çekirdekleri, mısır kabuğu, ipek böceği kozası, kirpi oku papağan yumurtası gibi doğal malzemeleri telis kumaş üzerine boya ve fırça kullanmadan 3 boyutlu olarak oluşturdu.
     27 perspektif panodan ve 10 alüminyum rölyeften oluşan sergi, 25 Haziran Pazartesi gününe kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER