Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Naci Topçuoğlu MYOnun ayakkabı sektörüne ziyaretleri


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu (MYO) idarecileri, ayakkabı sektörüne ziyaretler gerçekleştiriyor.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Civan ve beraberindeki heyet, Konya ve İstanbulda bazı üniversite ile çeşitli ayakkabı firmalarını ziyaret etti.
     Ziyaretleri sırasında sanayi-üniversite işbirliğine dikkati çeken Civan, Naci Topçuoğlu MYOnun bu konu hakkındaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
     Civan, Gaziantep ayakkabı sanayisine hizmet edecek ve bölüm öğrencilerinin uygulama eğitimi alacakları modern bir ayakkabı atölyesinin en kısa zamanda kurulacağını bildirdi.
     Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman da kentteki ayakkabı sektörü hakkında bilgi verdi.
     Gaziantep ayakkabı sektörünü yakından takip ettiklerini ve sektör olarak ortak yanların, ortak sorunların olduğunu belirten Uzman, şunları kaydetti:
     Gaziantep ve Konyada en büyük sorun, kalifiye ara eleman eksikliğidir. Daha önce eleman sıkıntısını çıraklık eğitim merkezlerinden karşılıyorduk. Fakat son yıllarda eğitim merkezlerine taleplerin azalmasından dolayı sıkıntı çekiyoruz. Gaziantep Üniversitesi ve Konya Üniversitesinin ayakkabı sektörünü sahiplenmeleri çok önemlidir. Ayakkabı tasarım ve üretim programlarının açılmasıyla kalifiye eleman sorununu çözülecektir.
    
     -Nizip Lisesi yeniden açılıyor
    
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, 2001 yılında ismi değiştirilerek Türkan Ömer Okan Anadolu Lisesi olarak eğitim veren Nizip Lisesinin yeniden açılacağını bildirdi.
     Sarı, yaptığı açıklamada, lisenin kapatılmasının tüm Niziplilerden tepki aldığını ifade ederek, açılması için birçok yerde kamuoyu oluşturulduğunu söyledi.
     Milletvekili, kaymakam, belediye başkanı ve daha birçok üst düzey bürokrat yetiştiren tarihi okulun yeniden açılması için oluşan tepkilere duyarsız kalınmadığını ifade eden Sarı şunları kaydetti:
     Milletvekili olduğum günden beri Nizip Lisesini kendi yerinde açtırma çabası içinde bulundum. Allaha şükür bu çabalarımız sonuç verdi. Nizip ile özdeşleşmiş olan tarihi lisemizi eski yerinde açmak bizlere nasip oldu. Böylelikle Nizip Lisesi 2012-2013 eğitim öğretim yılında 19 derslik, kütüphane ve laboratuvarlarıyla 4 şubeli Anadolu Lisesi olarak öğretim yılında hizmet vermeye başlayacaktır.
    
     -Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Karadağın açıklaması
    
     Nizip Belediyesi Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, su faturalarında katı atık bedeli adı altında tahsil edilen miktarların sadece Nizip Belediyesince tahsil edilen bir bedel olmadığını belirtti.
     Karadağ, yaptığı açıklamada, bu ücretin 2872 sayılı Çevre Kanununun 11. maddesi ile 27.10.2010 tarih ve 27742 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, Atık Su Altyapı ve Evsel Atık Bertaraf Tarifeleri çerçevesinde Türkiyedeki tüm belediyelerin yasal olarak tahsil etmek zorunda kaldığı bir bedel olduğunu bildirdi.
     Belediye tarafından son zamanlarda su tarifelerinde herhangi bir artış yapılmadığını aktaran Karadağ, şunları kaydetti:
     Vatandaşların su faturalarına yansıyan bazı vergilere tepki gösterdiği duyumunu aldık. Ancak su faturalarında belirtilen vergiler sadece Nizip Belediyesi tarafından uygulanan bir yöntem değildir. Bu nedenle vatandaşlarımızdan tahsil edilen bu bedeller Atık Su Altyapı ve Evsel Atık Bertaraf Tarifelerinin belirlenmesinde uygulanacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik gereğince alınmaktadır.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu/ Zerin Özdilek
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER