Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Albay Şimşekten GTOya ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına atanan Gaziantep İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, Gaziantep Ticaret Odasına (GTO) veda ziyaretinde bulundu.
     Odadan yapılan açıklamaya göre, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, bugüne kadar kentte görev yapan bürokratlarla iyi ilişkiler içerisinde olmaya özen gösterdiklerini belirtti.
     Gaziantep iş dünyası olarak, asayişin olmadığı yerde sanayi ve ticarette gelişim sağlanamayacağına inandıklarını ifade eden Aslan, şunları kaydetti:
     Biz, bugüne kadar kentteki huzur ve asayişin sağlanması için ilgili kurumlarla birlikte hareket etme gayreti içerisinde olduk. Size, bugüne kadar kentimizde yürüttüğünüz başarılı çalışmalarınız nedeniyle teşekkür ediyor, yeni görev yerinizde başarılar diliyorum.
     Şimşek de, GTO başta olmak üzere şehirdeki tüm kurum ve kuruluşlardan görev süresince önemli destekler gördüğünü aktardı.
     Şimşek, meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile bugüne kadar çalışmalarına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından Aslan, ziyaretin anısına Şimşeke plaket sundu.
    
     -Çizginin Esrarı konulu sergi
    
     Sanatçı Süleyman Gündüzün Çizginin Esrarı konulu fotoğraf sergisi açıldı.
     Gaziantep Üniversitesinden (GAÜN) yapılan açıklamaya göre, Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde açılan sergi, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
     Gündüz, açılışta, serginin fotoğraf diliyle hat sanatını anlatmak gibi bir farkının olduğunu belirterek, diğer fotoğraf sergilerinden farklı olduğunu ifade etti.
     Üzerindeki bezeme sanatlarının mimari eserleri anlamlı kıldığını vurgulayan Gündüz, şunları kaydetti:
     Sanat yazılımı 18inci yüzyıldan sonra batı dünyasında geliştiği için genelde sanatla ilgili belirlemeler neyin sanat olup olmadığının tanımlaması gerekli batılı sanat eleştirmenleri ve sanat yazıcıları tarafından oluşturulmuş. Sanat algısı bir anlamda da medeniyet algısıyla ilgilidir. Özellikle İslam medeniyetinin mensupları figüratif dediğimiz resim sanatıyla çok uğraşamadıkları için resim sanatını tek boyut saydığımız minyatürlerde gösterdikleri için daha çok, İslam dünyasında sanat tarzı olarak mimari, hat sanatı görkemleşmiştir.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER