Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Elbeyliler Derneği, Şahinbey Belediyesinin çalışmalarını yerinde inceledi


GAZİANTEP (A.A) - Elbeyliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faik Akyılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Şahinbey Belediyesinin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamada, sivil toplum örgütlerine yönelik düzenlenen gezi turuna katılan Akyılmaz ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlundan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Sokak sağlıklaştırma çalışmalarını gören dernek yetkilileri, sırasıyla Şıh Cami meydan çalışması, Serinevler 300 konutu, Yeşilvadi 702 konutu, kentsel dönüşüm çalışmalarını, Akkent Spor Köyünü, Yaşar Torun Gençlik Merkezini, Deniz ve Güneş semt pazarlarını, Hanımlar Yüzme Havuzu, Şahinbey Parkı, Güneykent kompleksi ve piknik alanını gezme imkanı buldu.
     Elbeyliler Dernek Başkanı Faik Akyılmaz, yaptığı açıklamada, Gördüğümüz çalışmalar gerçekten büyük projeler. Özellikle Türkiyeye örnek olan kentsel dönüşüm çalışması şehrimiz adına bizleri gururlandırdı diye konuştu.
    
     -GAPGİAD yönetimi, Emniyet Müdürü Aydını ziyaret etti
    
     Gaziantep Girişimci İşadamları Derneği (GAPGİAD) yönetimi, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydına, hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
     Ziyarette konuşan Emniyet Müdürü Ömer Aydın, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti.
     Aydın, şehirdeki asayiş olaylarının azalmasında sivil toplum kuruluşlarının eğitici faaliyetlerinin büyük rol oynadığını belirtti. Aydın, Gaziantepte asayiş olayları sivil toplum kuruluşlarının da yapmış olduğu eğitici faaliyetler ve oluşturdukları istihdamla daha da azalacak. İlimiz için elimizden gelen her şeyin en güzelini yapmaya çalışacağız dedi.
     GAPGİAD Başkan Akın Çalışkan da dernek olarak emniyet teşkilatının yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti. Konuşmaların ardından GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan, Emniyet Müdürü Ömer Aydına porselen çini hediye etti.
    
     -3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü
    
     Gaziantep İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tanrıverdi 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Tanrıverdi, mesajında, obeziteyle mücadelenin hem halk sağlığına hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.
     Obeziteyle mücadelenin pek çok hastalıkla mücadele etme anlamına geldiğini ifade eden Tanrıverdi, şunları kaydetti:
     Obezite ve fiziksel aktivite yetersizliği kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, solunum sistemi hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple obeziteyle mücadele etmenin hem halkımızın sağlığına hem de ülke ekonomisine katkısı büyük olacaktır.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Kemal Karagöz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER