Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Öğretmenlik Mesleğinin Önemi hizmet içi eğitim programı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) eğitmenlerine yönelik Öğretmenlik Mesleğinin Önemi konulu hizmet içi eğitim programı düzenledi.
     GAMEKten yapılan açıklamaya göre, edebiyatçı, sosyal psikolojik danışman Meral Akarsu, Cumhuriyet Gençlik ve Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda, öğretmenin vazifesinin hangi branşta olursa olsun değişiklik göstermediğini, amacının insanı bilgi yönünden doyurmak olduğunu belirtti.
     Öğretmenin talebesini iyi tanıması gerektiğini vurgulayan Akarsu, şunları kaydetti:
     Bilmediğimiz bir materyalin üzerinde çalışma yapamayız. Önce elindekinin ne olduğuna bakmak lazım. Muhatabını iyi okuyan öğretmen, kendi de iyi okunabilir. Muhatabın eğitim seviyesini göz önünde bulundurmak sosyal statüsüne göre hareket etmelidir. Ayrıca insanlar sosyal ortamlara muhabbet etmek için, huzur aradıkları için, işe yaramak istedikleri için, saygı gösterilen bir yerde olmak gibi nedenlerle gelir. Bunları bilmek ve bu çerçevede davranmak önemlidir.
     GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar da eğitmenler için düzenlenen hizmet içi programlarla, GAMEKin eğitim kalitesini artırmayı hedeflediklerini aktardı.
     Dünyanın hızla değiştiğini ve bu değişime ayak uydurulması gerektiğini ifade eden Dündar, Eğitmen de olsak bilgilenmemiz gerekiyor. Bilgilerimiz güncellememiz ve değişen sisteme ayak uydurmak durumundayız. Bu amaçla düzenlenen hizmet içi eğitim programlarımızla kurumumuzu daha iyiye taşıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Evlilik Okulu Projesi
    
     Şahinbey Belediyesince Evlilik Okulu Projesi kapsamında öğrenci velilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gazi İlköğretim Okulu salonunda yapılan seminerde, İl Müftüsü Yardımcısı Mahmut Karatepe, dini ve resmi nikah karmaşası ile aile içi huzur konulu eğitim verdi.
     Evlilikte eşlerin birbirine yardımcı olması gerektiğini ifade eden Karatepe, çiftlerin evlilik boyunca iyi günde, kötü günde her zaman birbirine destek olarak, huzurlu ve başarılı bir evlilik sürdürebileceklerini kaydetti.
     Şahinbey Belediyesine kendilerine bu imkanı sunduğu içen teşekkür eden Karatepe, seminer sonunda çiftlerden gelen soruları da cevapladı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER