Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Karacaoğlu İlköğretim okuluna Avrupa Kalite Etiketi sertifikası


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Şehitkamil ilçesine bağlı Karacaoğlan İlköğretim etiket' title='Okul haberleri'>Okulu Avrupa Kalite Etiket sertifikası verildi.
     Okul Müdürü Atakan Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, okulun İngilizce öğretmeni İnci Aslan tarafından yürütülen Pen Pals from Different Countries adlı projesinin Avrupa Kalite Etiketi sertifikasıyla ödüllendirildiğini belirtti. Arslan, Avrupa Birliği (AB) Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi tarafından finanse edilen e-Twinning projesi kapsamında, öğrencilerin Avrupanın bir çok okulunda okuyan öğrencilerle bir araya geldiğini ifade etti.
     Projede aktif olarak çalışan öğrenci sayısının 120 olduğunu, bunlardan 86sının mektup arkadaşlığının bulunduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:
     Bu projeyle ilimizin dezavantajlı bir bölgesinde eğitim gören öğrencilerimizin farklı ülkelerden mektup arkadaşları oldu. Öğrenciler hem farklı kültürleri öğrendiler hem de İngilizceyi gerçek hayatta kullanma imkanı buldular. Böylece okula ve derslere daha çok motife oldular.
     Arslan, okulunun geçen yıl da e-Twinning projesi kapsamında Ulusal Kalite Belgesini aldığını hatırlattı.
    
    
     -Seyrantepe Sosyal Tesisi açılıyor
    
     Şehitkamil Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Seyrantepe Sosyal Tesisinin açılışı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin katılımıyla 25 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Seyrantepe Sosyal Tesisi ve pazar yeri açılışı ile lise inşaatının temel atma törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin katılacağı belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçedeki tüm mahalleleri olduğu gibi Seyrantepe Mahallesini de bölgenin parlayan yıldızı haline getirdiklerini ifade etti.
     Fadıloğlu, Gazianteplileri Seyrantepede gerçekleşecek açılış ve temel atma törenine davet etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek-Gaziantep
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER