Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Polislere trafik kuralı ihlali tespit tutanağı düzenleme eğitimi verildi


GAZİANTEP (A.A) - İslahiyede polislere trafik kuralı ihlali tespit tutanağı düzenleme eğitimi verildi.
     İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Lokalinde Gaziantep Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde görevli başkomiser Aydın Şahinin verdiği 2 günlük eğitimde, polislere slayt eşliğinde trafik kuralı ihlali halinde tespit tutanağının nasıl tutulacağı anlatıldı.
     1 Ocak 2013ten itibaren sivil ve resmi formayla çalışan tüm personelin trafik denetimindeki etkinliğinin arttırılarak kazaların önüne geçilmesinin hedeflendiğini belirten Şahin, eğitime katılanlara sertifika verileceğini kaydetti.
    
     -Gaziantep Kalesi etrafında çok katlı binalara itiraz
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Aralık ayı dönem toplantısı yapıldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, meclis üyesi Ünsal Göksenin başkanlık ettiği toplantıda, CHPli üyeler Gaziantep Kalesi etrafında yapılması düşünülen Türktepe TOKİ yapımı için itirazda bulundular.
     CHPli Meclis Üyesi Hurşit Yıldırım, Şahinbey Belediyesi tarafından Türktepe Mahallesinde yapılması düşünülen TOKİ binalarının Gaziantep Kalesinin görüntüsünü bozacağını belirterek, binaların yüksek katla yapılmasına itiraz etti. Karar oy çokluğuyla meclisten geçti.
     2012nin son meclis toplantısı olan oturumda, görüşülen 35 maddeden 31i karara bağlandı.
    
     -Zirve Üniversitesinden işbirliği çağrısı
    
     Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Zirve Üniversitesini ziyaret etti.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, yerleşke ve binaları gezip bilgi alan Prof. Dr. Büyükalaca, üniversiteyi beğendiğini dile getirerek, Komşu ilimiz olan Gaziantepte böyle kaliteli bir üniversitenin hızla geliştiğini görmek heyecan verici. Zirve Üniversitesi ve üniversitemizin bölge için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum ifadelerini kullandı.
     Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kısa da, Büyükalacanın ziyaretinden memnun kaldığını belirterek, şunları kaydetti:
     Bölgemizde bulunan tüm üniversitelerin bölge gelişimine büyük etkileri olduğunu düşünüyorum. Üniversitemizde öğrenim gören yabancı öğrencilerimizin de bölgenin kültürel gelişimine büyük etkileri olduğunu gözlemliyorum. Öte yandan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ile çok hızlı bir gelişim gösterdi. Üniversiteye kazandırılan fiziksel mekanlar ve kaliteli akademik kadro, bu başarının başlıca göstergeleridir. Zirve Üniversitesi olarak tüm alanlarda işbirliği yapmak istiyoruz.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek - Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER