Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Girişimcilik kursu ilgi görüyor


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyesinin, Çalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, beş hafta süren eğitim sonunda katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak. Toplam 12 gün süren eğitime katılan işsiz vatandaşlara günlük 20 TL cep harçlığı veriliyor.
     Kurstan mezun olup sertifika almaya hak kazanan ve KOSGEB tarafından projeleri uygun görülen adaylar, 27 bin TLsi geri ödemesiz, 70 bin destekleme kredisi alabilecek.
    
     -GAÜNde Nakış Sergisi
    
     Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde Sevim Muratlının, Nakış Sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
     Yapılan açıklamaya göre, serginin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Ağarı, geleneksel Türk el sanatlarının modern dünyada unutulmaya yüz tutuğunu belirterek Muratlıya teşekkür etti.
     Sevim Muratlı ise sergide 100ün üzerinde eser olduğunu dile getirip, eserlerin özgün bir tarzda oluşturulduğunu aktardı.
     Türkiyeyi köy köy, kasaba kasaba dolaştıktan sonra bu eserleri ortaya çıkardığını ifade eden Muratlı, şunları kaydetti:
     Buradaki her örtünün üzerindeki teknik farklı. Hata kabul etmeyen, geri dönüşü olmayan bir iş. Bu nakışları ortaya çıkarmak için çok fazla zaman harcadım. Gerçekten bazılarında emek çok yoğun. Bunları yaptıktan sonra bir amaç için yapmaya karar verdim. Eski usul gelin çeyizi ve damat çeyizi hazırladım. Maraş işi, Antep işi, Bartın işi gibi Türkiyenin birçok yöresine ait nakışlar bu sergide yer alıyor. Bana bu imkanı veren Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne çok teşekkür ediyorum.
     Açılış törenine 5.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Emekli Korgeneral Dursun Bak, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER