Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Emniyet personeline evlilik dersi


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesince hayata geçirilen Evlilik Okulu projesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü personeline eğitim semineri verildi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü MOBESE Merkezinde düzenlenen seminere 124 kişi katıldı.
     Şahinbey Rehberlik ve Araştırma Merkezinden Rehberlik Danışmanı Ali İhsan Nacak, seminerde, aile içi empati, Dr. Firuze Karaağaçlı Özdöver ve Dr. Sadık Bahçıvan bulaşıcı hastalıklar konusunda bilgi verdi.
     Seminerde ayrıca, Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramin Aliyev aile içi kriz yönetimi ve problemler, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe de resmi nikah ve aile içi huzur konusularında kursiyerleri bilgilendirdi.
    
     -Zabıta personeli eğitim
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığınca hizmet kalitesini artırmak amacıyla personele yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, Çetin Emeç Toplantı Salonunda 2012 yılının değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, bir yıl içerisinde yaptıkları hizmetlerin yanı sıra aksayan ve yapılması gereken hizmetlere değindi.
     Görev yaparken imaj ve vizyona dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yalım, Özellikle araçlarla ilgili evrak düzenlerken yazılarımıza ve davranışlarımıza dikkat etmeliyiz. Nöbet yerlerimizde daha dikkatli olmalıyız. Yaptığımız işle ilgili karşı tarafı aydınlatıcı bilgiler vermemiz gerekiyor ifadelerini kullandı.
     Zabıtanın görevini yaparken bir takım vatandaş veya esnafın argo kelimeler kullanmasına karşılık vermeden görevlerini yapmaları gerektiğini belirten Yalım, şunları kaydetti:
     Biz karşımızdakilerin konuşmasına göre hareket etmeyeceğiz. Üzerimizde taşıdığımız üniforma ve görev bilinci ile hareket edip işimizi doğru yapacağız. Sabırlı ve temkinli yaklaşıp doğru yönlendirme yapmamız gerekiyor.
     Yalım, piyasanın altında ve değerinde olmayan ürünlere yönelik denetimlerinin tavizsiz şekilde süreceğini ifade etti.
    
     -Şahinbeydeki Kentsel Dönüşüm Projesi-
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında bin 955 evin kamulaştırmasının yapıldığını ve bin 631 evin yıkıldığını bildirdi.
     İlçenin sürekli göç aldığını ve nüfusun 800 bine yaklaştığını belirten Tahmazoğlu, Nuripazarbaşı, Yazıcık-Türktepe, Güzelvadi ve Perilikaya-Serinevler olmak üzere 4 bölgede kentsel dönüşüm yaptıklarını ifade etti.
     Çalışmaların hızla sürdüğüne işaret eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Hızlı bir yıkım var. Yıktığımız konutların yerine yeni konutların da inşaatına başladık. Daha önemlisi evini yıktığımız vatandaşlarımıza hemen konut alternatifi sunmak için bu konutları yıkmadan Etilerde 296 konutu ve Serinevlerde 300 konutu tamamladık. Yine rezerv konut olarak Nuripazarbaşında yıktığımız alanda bin 71 konut inşa ediyoruz. Bunlar bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Ayrıca Mavikent diye yeni bir bölgede 2 bin 340 konut inşa ediyoruz. O da bu yılın sonuna kadar teslim edilecek.
    
     -Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlundan ziyaret
    
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Bedri İnce Tahtacı Sosyal Tesisinde yapılan faaliyetleri inceledi.
     Ziyartte, sıkma ve bazlama yapan ev kadınları sohbet eden Fadıloğlu, kendisine sunulan ikramlardan tattı.
     Sosyalleşme adına yapılan faaliyetleri önemsediklerini belirten Fadıloğlu, sosyal tesisler sayesinde kadınların hem eğitim aldıklarını hem de sosyal etkinliklere katıldıklarını ifade etti.
     Sosyal tesisler sayesinde bilgi ve becerilerini arttırdıklarını dile getiren ev hanımları da Başkan Fadıloğluna teşekkür etti.
    
     -Okul servis sürücülerine eğitim semineri-
    
     İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde okul servis araç şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.
     İslahiye 75. Yıl İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda düzenlenen seminerde sürücü ile şoför arasındaki fark anlatıldı.
     Şoförlerin servisçilik mesleğini icra ederken daha sorumlu davranmaları, fevri davranışlardan kaçınmaları, duygusallıktan ziyade profesyonel davranmaları gerektiği ifade edilen seminerde, trafik sorunlarının sadece polis ile çözülemeyeceği, öncelikle her bireyin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği kaydedildi.
     Seminerde ayrıca, servis şoförlerinden trafik kurallarına uyarak hem sorumluluklarını yerine getirmeleri, hem de trafikte gösterecekleri örnek davranışla toplumda trafik bilincinin oluşmasına katkı sağlayacakları ifade edildi.
     İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinden görevli polis memurları, okul müdürleri ve taşıma kapsamındaki öğrencileri taşıyan okul servis araç şoförleri katıldığı seminerde, denetimlerin okul idarecileri, okul aile birliği ve veliler tarafından yapılabileceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Zekeriye Şimşek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER