Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan, Gaziantepi anlattı


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, TRT AVAZda katıldığı programda Gaziantepi anlattı.
     Erdoğanın makamından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Türk Dünyası ve Gaziantep konulu programda Fulya Akbuğanın konuğu oldu. Programda, Türk Cumhuriyetleri ile Türkiye arasında ticari, ekonomik ve kültürel öneme değinen Erdoğan, Moğolistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kosova ve diğer Türk Cumhuriyetleri ile olan tarihi bağların ve ortak kültürün yanı sıra Almanyada yaşayan vatandaşlarımızın ve iş adamlarının sorunlarını, Almanyada Türk iş adamlarının katıldığı platformda dile getirdik ifadelerini kullandı.
     Gaziantep sanayisinin Türkiyenin kalkınmasında önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ve Şahinbey belediyeleri ve yerel yönetimler yaptıkları çalışmalarla, kentimizin kaybolan değerlerini gün yüzüne çıkardılar.
     Erdoğan, Gaziantepin sanayi ve turizminin yanı sıra mutfağıyla da dünyada isim yaptığını vurguladı.
    
     -Atatürkün Gaziantepe gelişinin 80. yılı dönümü
    
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Gaziantepe gelişinin 80. yıl dönümünü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Fadıloğlu, mesajında, milli mücadele yıllarında Gazianteplilerin düşman karşısında verdiği direniş ve kahramanca mücadelenin tün yurtta Kurtuluş Meşalesi olduğunu belirtti.
     Atatürkün işgal altındaki vatan topraklarında düşmana karşı canını ortaya koyan Antep halkı için Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki- Onlar yalnız Antepi değil Türkiyeyi de kurtardılar sözünü hatırlatan Fadıloğlu, Antepte yakılan özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin tüm Türkiyeyi aydınlattığını kaydetti.
    
     -10 milyon imza kampanyası
    
     Gaziantep Enerji Bir-Sen Başkanlığı, Memur-Sen konfederasyonunun başlattığı 10 milyon imza kampanyası ile kamuoyunun bu yöndeki talebini yetkililere ulaştıracaklarını bildirdi.
     Gaziantep Enerji Bir-Sen Başkanlığından yapılan açıklamada, kılık-kıyafet yasağının özgürlük ve demokrasiyle bağdaşmadığı savunuldu.
     Siyasi partilerin bütün faaliyetlerinde görev alan başörtülü kadınların, genç kızların TBMM grubunda da yer alması gerektiği ifade edilen açıklamada, Her vatandaşımız kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir. Hizmete alınmada, görevin gerektirdiği niteliklerden başka hiçbir ayırım gözetilemez ifadelerini kullanıldı.
     Açıklamada, ayrıca bazı dernek temsilcilerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Gaziantepi ziyareti sırasında, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin bir araya geldiği toplantıda, şehrin sorunları ve taleplerinin dile getirmek yerine dernek tanıtma yarışına girdikleri iddia edildi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER