Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -GAÜNde Yüzünün Karası Alnının Akı fotoğraf sergisi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde, Ergün Karadağın fotoğraflarından oluşan Yüzünün Karası Alnının Akı konulu fotoğraf sergisi açıldı.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, serginin açılışına GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, çok sayıda akademik, idari personel ile öğrenci katıldı.
     Prof. Dr. Gür, Cenani Konağının böyle bir sergiye ev sahipliği yapmasının sevindirici olduğunu belirterek, Ergün Bey bu konuda bizim yüz akımız. Sergisinde bizzat yaşadığı olaylardan, Kütahya Gedizde toplumla bütünlüğü kesilmiş tamamen izole bir yaşantıda insanların neler çektiğini gün yüzüne çıkartan çok güzel bir sergi hazırladı ifadesini kullandı.
     Ergün Karadağ ise 1990 yılından bu yana fotoğrafla ilgilendiğini, fotoğraf çekimleri sayesinde Anadolunun birçok yerini gezdiğini belirtti.
     Pakistana deprem için gönüllü gittiği zaman fotoğrafa bakış açısının çok değiştiğini ifade eden Karadağ, şunları kaydetti:
     Oradan geldikten sonra Türkiyede fotoğraf çalışmalarına belgesel kaynaklı olarak yapmaya çalışıyorum. Sergi, maden ocağında geçen yaşamı anlatan, maden ocağındaki tüm süreçleri ifade etmeye çalışan bir belgesel niteliğinde. Erişemediğimiz bir hayatın kesiti. Kazanılan paranın, ekmeğin ne kadar zor olduğunu, her gün aydınlığa çıkabilmenin umuduyla kürek sallamanın zorluğunun görüleceği bir sergi.
    
     -GAÜNde Yaşlılar Haftası etkinlikleri
    
     Gaziantep Üniversitesinin (GAÜN) kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında GAÜN Seyirtepe Sosyal Tesislerinde Yaşlılar Haftası kutlandı.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, programa GAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür ve Prof. Dr. Türkay Dereli, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gür, geçmişte büyüklerinin mirasıyla ayakta kalan toplumumuzun geleceğe ancak onlarla birlikte yön verebileceğini belirtti.
     Gür, yaşlısına saygı duyan, gencine sevgi gösteren bir toplumun bireyleri olduklarını ifade ederek, Yaşlandığı zaman saygıda kusur etmeyen, kendisi de bir gün geldiğinde yaşlandığında aynı muameleyi görecek bir inanç silsilesinden geliyoruz. Yaşlanan annelerimize, babalarımıza öf demeyecek, onların gönlünü alan toplumun bireyleriyiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER