Gaziantepten kısa

Gaziantepten kısa-kısa -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: Bu ay sonu itibariyle 400 konutun ihalesini yapmış olacağız


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nuripazarbaşı Mahallesinde yapılacak yeni konutlara ilişkin olarak, Bu ay sonu itibariyle 400 konutun ihalesinin yapmış olacağız dedi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu Nuripazarbaşı bölgesindeki kentsel dönüşüm alanınında incelemelerde bulundu.
     2011 yılı itibariyle ilçede hızlı bir nüfus artışı olduğunu ve geçen yılın rakamlarına göre ilçedeki nüfus artışının 27 bin olduğunu dile getiren Tahmazoğlu, şöyle devam etti:
     Maalesef ilçemizin yüzde sekseni çarpık yapılaşmış. Bu hızlı büyümeye karşılık sağlıklı bir yapılaşma gerçekleşmemiştir. Nuripazarbaşı bölgemiz hemen aşağısında Sakarya ve Çamlıca mahallelerini kapsayan bir bölge. Burada kentsel dönüşüm çalışmasına başladık. Şu ana kadar binin üzerinde ev yıktık. Yıkımlarda vatandaşımızla aramızda hiçbir sorun çıkmadı. Nuripazarbaşı dışında Türktepe Yazıcık, Güzelvadi ve Serinevler, Perilikaya ve Barak bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmamızı sürdürüyoruz.
     Tahmazoğlu, Etilerdeki 296 konutu TOKİ aracılığıyla yaptırdıklarını aktardı.
     Buradaki çalışmalar bitince konutları TOKİden satın alarak, kentsel dönüşüm alanı içerisindeki ev sahiplerine teklif ettiklerini, bir kısım vatandaşların Etilerdeki konutlara taşındığını bildiren Tahmazoğlu, şöyle devam etti:
     Bir kısım vatandaşımız Etilerdeki konutlarımıza taşındı. Şimdi Nuripazarbaşı Mahallesinde yeni konut projesine başladık. Bu ay sonu itibariyle 400 konutun ihalesini yapmış olacağız. Bu bölgemiz ilçemizin tam ortasında önemli bir bölge, hedefimiz Özdemirbey Caddesini ve çamlığın altındaki 2 şeritli olan yolu da 6 şeritli yol haline getirmek. Bu yolu genişlettiğimizde özellikle Karataş ile şehir bağlantısının trafiğini çok daha rahatlatmış olacağız.
    
     -Şehitkamil Belediyesinin park çalışması
    
     Şehitkamil Belediyesi yaptığı yeşil alan ve park çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Seyrantepe bölgesinde yapılan Seyrantepe semt parkı vatandaşların uğrak yeri haline geldi.
     Seyrantepede yapılan parkta yeşil alanın yanı sıra vatandaşların spor yapmaları için çeşitli spor alanları oluşturuldu. Parkta 2 basket sahası, 3 oyun grubu, yürüyüş parkurları, bisiklet parkuru ve 3 kademe teras bulunuyor.
     Seyrantepe semt parkında vakit geçiren vatandaşlar Seyrantepeye böyle bir alanın çok gerekli olduğunu ifade ederek, başta Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER