Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği toplandı

Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği toplandı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepteki 16 odanın bir araya gelerek oluşturduğu Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği (GAMOP), kentin sorunlarını tartıştı.
     GAMOPtan yapılan açıklamaya göre, kentin sorunları ve çözüm önerilerinin ele alındığı Mimarlar Odası Gaziantep Şubesindeki toplantı sonunda bir basın bildirisi yayımlandı.
     Yayınlanan bildiride, Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği olarak gerek gazi şehrimiz Gaziantepin ve gerekse ülkemizin içinde bulunduğu sorunlara kayıtsız kalınmayacak, bu sorunlara karşı çözüm önerileri üretilecek ve her bir sorun, ilgili kurumlar ile paylaşılacaktır denildi.
     Gaziantepin sosyal dokusunu, huzur ortamını bozacak her türlü siyasi, iktisadi, askeri ve kültürel emperyalist faaliyetlere karşı, anti-emperyalist duruşla şehre ve Türkiyenin bütünlüğüne sahip çıkmanın birliğin ilkeleri arasında yer aldığı ifade edilen bildiride şu görüşlere yer verildi:
     Yakın zamanda Gaziantepte meydana gelen hain bombalı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunun bir parçası halinde tezahür eden gazi şehrimizde patlatılan bomba ile huzurumuz ve güvenliğimiz tehdit edilmekteyse de bunu yapan ve yaptıranlar şunu iyi bilmelidirler ki bu vatanın evlatları, bu duruma karşı koyabilecek gerek tarihi ve gerekse kültürel birikime sahip olarak karşı duracaktır. Bunun dışında, şehrimizin daha yaşanılabilir hale gelmesi adına, birliğimiz içinde yer alan meslek odaları tarafından, kendi alanları ile ilgili şehrin ihtiyaçlarının tespiti ve en uygun şartlarda yerine getirilebilmesi için çalışmalar yapılacak ve katkı sağlanılacaktır.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER