Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Sansürsüz bir basın her gazetecinin hakkı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Sansürsüz bir basın her gazetecinin hakkı dedi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Meclis Salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Güzelbey sansürün basından kaldırışının yıl dönümünü kutladı.
     Osmanlı döneminde 1876 yılında Meşrutiyetin ilanıyla birlikte gazetecilerin daha hür ve sansürsüz bir gazete çıkarmaya başladığını anlatan Güzelbey, 24 Temmuzu bir anlamda gerçek gazeteciliğin yapıldığı gün olarak yorumladı.
     Yapılan mesleğin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Başkan Güzelbey, şunları söyledi:
     Yaptığınız haberlerle insanları bilgilendirmeye çalışıyorsunuz. Basın Türkiye-de ve dolaysıyla dünyada da önemli bir güç haline gelmiştir. Ama ülkemizde basının yeri çok daha farklıdır. Basın doğru haber yaptığı durumda farklı bir konumda, siyaseti yönlendirmeye kalktığı zaman daha farklı bir konumda olmuştur. Türk siyaseti bunu değişik zamanlarda da yaşamıştır. Bugün içinde bulunduğumuz gün herkesin doğru haber almak için çaba gösterdiği bir durumdur.
     120 kilo metre ötedeki Suriyede yaşanan olayların herkesin merak ettiğini ifade eden Güzelbey, tüm insanların buradan bilgi almaya çalıştığını belirtti. Komşu ülke Suriyede yaşanan olayların Gaziantepi ciddi şekilde endişelendirdiğini aktaran Başkan Güzelbey, Bu durum ülkemizin hem turizmine hem ekonomik ve ticaret potansiyeline ciddi darbe vurmaktadır. Sadece şehrimizi değil oradaki birçok masum insanın da kanının akması, hayatını kaybetmesi bizi derinden etkilemektedir diye konuştu.
     Bir soru üzerine tutuklu gazetecilerin durumuna da değinen Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bu konuyla ilgililer zaman zaman açıklamalar yapıyorlar. Tutuklu bulunan bu gazeteciler fikir ve düşünce hürriyetinden dolayı tutuklu değiller. Birçoğunun teröre bulaştığını veya illegal örgütlerle bağlantılı olduğunu okumaktayız. Ben tabi ki ne hakimim, ne de savcıyım. Ne de olayın takipçisiyim. Ama gönlümüz arzu eder ki, hiç kimse fikrinden ve söylediği sözlerden dolayı tutuklanmasın. Ama söylenen sözlerde ülkenin huzurunu ve düzenini bozacak mahiyette olmasın.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER