Gaziantep Kalite Derneği Başkanı Ali Peri:

Gaziantep Kalite Derneği Başkanı Ali Peri: -Yönetimde kaliteyi artırmak, ancak halkın iradesinin sandığa yansıması ve temsilcilerini özgürce seçebilmesiyle mümkün olur


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Kalite Derneği Başkanı Ali Peri, yönetimde kaliteyi arttırmanın, halkın iradesinin sandığa yansıması ve temsilcilerini özgürce seçebilmesiyle mümkün olabileceğini bildirdi.
     Peri, yaptığı yazılı açıklamada, şu anda yürürlükte bulunan seçim yasalarının halkın yönetime katkısını ve tercihlerin sonuca yansımasını yeterince sağlamadığını belirtti. Genel seçimlerden önce seçim barajının mutlaka kaldırılması ya da makul düzeye çekilmesi gerektiğini ifade eden Peri, şunları kaydetti:
     Yönetimde kaliteyi artırmak, ancak halkın iradesinin sandığa yansıması ve temsilcilerini özgürce seçebilmesi ile mümkün olur. Halka listeler dayatıp bunlardan birisini seç demek yönetimde kalite anlayışından çok uzak bir yöntemdir. Seçmenin önüne parti liderlerinin belirlediği listeleri koyup seçime gitmek ne kadar demokrasidir, tartışılır.
     Peri, vatandaşın temsilcisinin kim olacağını kendisinin belirlemesi gerektiğine dikkati çekerek, Bir milletvekili halkın tercihi ile seçilmişse özgür davranabilir ve seçenlere karşı kendini sorumlu hisseder. Genel başkan tercihi ile listeye konulan bir vekil, kendisini halka değil genel başkanına karşı sorumlu hisseder değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantep Kalite Derneği Başkanı Ali Peri: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER