Gaziantep Şehir Tiyatrosu, perdelerini Meraki ile

Gaziantep Şehir Tiyatrosu, perdelerini Meraki ile açıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Şehir Tiyatrosu, perdelerini Meraki adlı oyunla açıyor.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sezonun ilk oyunu 22 Ekim Pazartesi tiyatroseverlerle buluşacak.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, kentte 8 yıldan bu yana kültür ve sanat yaşamının canlanması için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.
     Gaziantepte yaşanan değişimin, her alanda gözlemlenebilir artış gösterdiğini ifade eden Marangoz, şunları kaydetti:
     Kentin sanayisiyle elde ettiği ünü, bugün tarihi, kültürel değerleriyle taçlanmış durumda. Gaziantepe kazandırdığımız kültür merkezleri, şehir tiyatrosu ve diğer sosyal mekanların yanında düzenlediğimiz festivaller, sanatsal etkinlikler kent yaşamına canlılık getirdi.
     Bu kapsamda 2006da kurulan ve kent merkezi ile ilçelerde sergilediği oyunlarla on binlerce izleyiciye ulaşan şehir tiyatrosu sezona eğlenceli bir oyunla merhaba diyecek Ahmet Vefik Paşanın Meraki adlı oyunu 22 Ekim Pazartesi günü seyircisiyle buluşacak. Yönetmenliğini Zeki Gürdal Karaoğlunun yaptığı geleneksel tiyatromuzun unsurlarıyla bezenmiş oyunda, canlı müzik de kullanılıyor.
     Marangoz, oyunun her pazartesi ve salı günleri Onat Kutlar Sahnesinde saat 20.00de ücretsiz sergileneceğini vurguladı.
     Dekor kostüm tasarımı Zeki Gürdal Karaoğlu ve Gürkan Karaoğluna ait oyunda Gürkan Erarslan ve Hazal Kayanın yanı sıra, Gülhatun Kutlay, Murat Deniz, Müyesser İncenar, Elif İstem İnal ve Ayşe Sevil Atıcı rol aldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantep Şehir Tiyatrosu, perdelerini Meraki ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER