Gaziantep trafiği, köprülü kavşaklarla rahatladı

Gaziantep trafiği, köprülü kavşaklarla rahatladı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep trafiği, 9 yılda yapılan 12 köprülü kavşakla rahatladı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 2004den bu yana 12 köprülü kavşak yapan belediye, yaya ve araç trafiğinde sıkıntı çeken Şehreküstü Kavşağı için de harekete geçti.
     Gaziantepi modern, estetik ve son teknoloji kullanılarak inşa ettiği köprülü kavşak ve bulvarlarla donatmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, kentin en büyük köprülü kavşağı olma özelliği taşıyan Şehreküstü Kavşağını 6 ay gibi kısa sürede tamamlanıp vatandaşın hizmetine sunmayı hedefliyor.
     Özellikle hava limanı, Ünaldı ve sanayi esnafının sıkıntı çektiği Şehreküstü bölgesinin ulaşım sorununu çözüme kavuşturma için geçen yılın Aralık ayında başlanan kavşak inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor.
     Şehir merkezinin en uzun ve büyük kapalı tünel kavşağı olan Şehreküstü Köprülü Kavşak çalışması kapsamında, 671 fore kazık, 3,5 kilometreye yakın atık su ve yağmursuyu deplasesiyle yeni hat yapılıyor. Ayrıca 84 bin metreküp kazı ve 15 bin metreküp dolgu çalışmalarına da devam ediliyor.
     Tüfekçi Yusuf Bulvarı ile İnönü Caddesi kesişiminde gerçekleşen kavşak çalışması nedeniyle, Şehitler Caddesi ve Elmacı Pazarından Şehreküstü Kavşağı istikametine esnaf ve vatandaşlar için giriş ile çıkış yolu verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Cengiz Topel Caddesi ve Hasip Dürrü Caddesi kesişimi, Tüfekçi Yusuf Bulvarı itfaiye kesişimi ve Demokrasi Bulvarı 2 Nolu Sokak kesişiminden itibaren Şehreküstü Kavşağı istikametine cadde ve sokaklar kapatılmış durumda. İnşaat bitim tarihine kadar trafik akışı servis yollarından sağlanıyor. Bu nedenle vatandaşların mağdur olmaması için yol güzergahında bulunan trafik işaretlerine uymaları ve takip etmeleri gerekiyor.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantep trafiği, köprülü kavşaklarla rahatladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER