Gaziantep Valisi Erdal Ata:

Gaziantep Valisi Erdal Ata: -Çağdaş ve demokratik toplum yaşamının en önemli özelliklerinden biri de bağımsız ve tarafsız basının varlığıdır


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, çağdaş ve demokratik toplum yaşamının en önemli özelliklerinden birisinin de bağımsız ve tarafsız bir basının varlığı olduğunu belirtti.
     Vali Ata, basından sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümü dolayısı ile yaptığı açıklamada, toplumların haber alma hakkını kullanmasını sağlayan ve kamuoyunun dilek ve şikayetlerini tarafsız ve araştırmacı kimliğiyle yansıtma görevini üstlenen özgür ve objektif bir basının, demokrasi ve insan haklarının da önemli güvencelerinden biri olduğuna dikkat çekti.
     Gerek yerel gerekse ulusal basın kuruluşlarımızın ülkemizin modernleşmesi ve demokratikleşmesinde, çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesinde üstlendikleri görevin çok anlamlı olduğunu ifade eden Vali Ata, şunları kaydetti:
     Basının; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin halka yansıtılması ve sorunların çözümünde rehber olma görevini en iyi şekilde yapmaya devam edeceğinden hiç kimsenin kuşkusu bulunmamaktadır. İlimizde faaliyet gösteren yerel basınımızın, çeşitli imkansızlıklara rağmen Gaziantep halkını bilgilendirmek için büyük bir özveriyle yerine getirdikleri kamu hizmeti, toplumumuz tarafından takdirle karşılanmaktadır.
     Halkımızın doğru bilgilendirilmesinde, yapılan kamu hizmetlerinin, alınan tedbirler ve getirilen yeniliklerin kamuoyuna yansıtılmasında gösterdikleri hassasiyet nedeniyle tüm basın yayın kuruluşlarımıza, takdir ve teşekkürlerimi sunuyor, basında sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümünde tüm basın mensuplarımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
    
     -Nizipte kurulan iftar çadırı ilgi görüyor
    
     Nizipte, Osmanlı Parkı içerisine kurulan ve Ramazan Ayı boyunca yemek verilecek iftar çadırına yoğun ilgi gösteriliyor.
     Nizip Kaymakamlığı, Nizip Belediye Başkanlığı, Nizip Müftülüğü ve hayırseverlerinin katkılarıyla Ramazan ayında 30 gün boyunca vatandaşlara sıcak yemek vermek amacıyla kurulan çadır iftar saatlerinde büyük ilgi görüyor.
     Osmanlı Parkı içinde kurulan çadıra gelen vatandaşlar, yakınları ve çocukları ile birlikte, sıcak yemek yiyerek, iftarlarını açma fırsatı buluyor.
     Sosyal dayanışmayı artıracak ve ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere her kesimden insanları ağırlayacak olan bu etkinliğin ilçe adına çok yararlı bir hizmet olduğunu belirten vatandaşlar, bu hizmette emeği gençlere teşekkür ediyorlar.
    
     Muhabir :İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantep Valisi Erdal Ata: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER